Οικονομικές πληροφορίες από την Κίνα

Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων αυξάνονται κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους με το συνολικό κέρδος από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να είναι 57,3% υψηλότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 44,6% υψηλότερο σε σχέση με τους πρώτους επτά μήνες του 2019, έχοντας ετήσιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης 20,2%.

Μεταξύ 41 μεγάλων βιομηχανικών τομέων, έως και 36 βιομηχανίες σημείωσαν αύξηση στα συνολικά κέρδη ετησίως, 2 βιομηχανίες κατάφεραν να μετατρέψουν τις απώλειες σε κέρδη, 1 βιομηχανία διατήρησε το τρέχον επίπεδο κερδών και 2 βιομηχανίες κατέγραψαν πτώση. Λεπτομερή στοιχεία δείχνουν ότι οι βιομηχανίες υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών και άλλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού δημιούργησαν αύξηση 43,2%, η παραγωγή ηλεκτρικών μηχανών και συσκευών κατά 30,2% και εξοπλισμού και εξαρτημάτων κατά 25,7%, η μεταποιητική βιομηχανία από μη μεταλλικές πρώτες ύλες κατά 21,0%, τα αυτοκίνητα κατά 19,7%, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κατά 4,2%και τα αγροδιατροφικά προϊόντα και γεωργικά προϊόντα που σχετίζονται με τρόφιμα κατά 0,7%.

Αύξηση της απορρόφησης ξένων κεφαλαίων στη χώρα κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους κατά 25,5% ετησίως.

Στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους η πραγματική χρήση ξένου κεφαλαίου στη χώρα ήταν 672,19 δισεκατομμύρια RMB, αύξηση 25,5% ετησίως (ισοδύναμο με 100,74 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 30,9% ετησίως, εξαιρουμένων των τραπεζικών, κινητών αξιών και ασφαλίσεων, βλέπε παρακάτω), και σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, καταγράφηκε αύξηση 26,1%. Σε αυτό, η πραγματική χρήση ξένου κεφαλαίου στη βιομηχανία υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 29,2% ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 79,7% της πραγματικής χρήσης ξένου κεφαλαίου σε όλη τη χώρα. Αξίζει να τονιστεί ότι στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, η πραγματική χρήση του αυξήθηκε κατά 34,1%.

Εγχώριες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία

Στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι εγχώριες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία (εκτός αγροκτημάτων) αυξήθηκαν κατά 10,3% ετησίως και κατά 8,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, με μέσο ρυθμό ανάπτυξης δύο ετών 4,3%. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 13,4% ετησίως. Τα λεπτομερή στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι επενδύσεις στη γεωργία δημιούργησαν αύξηση κατά 21,8% ετησίως, στη βιομηχανία κατά 14,4% και στις υπηρεσίες κατά 8,2%.

Συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,5% ετησίως και κατά 7,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας μέσο ρυθμό ανάπτυξης δύο ετών 3,6%. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών εκτός από αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 9,7%. Χωρίς τους παράγοντες τιμών, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 6,4% σε πραγματικούς όρους.

Στο χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 20,7% σε ετήσια βάση, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 20,2% στις λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών εκτός από αυτοκίνητα. Επιπλέον, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν κατά 21,9% ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων φυσικών αγαθών κατά 17,6%, αντιπροσωπεύοντας το 23,6% των συνολικών λιανικών πωλήσεων καταναλωτικών αγαθών.

Εισαγωγή και εξαγωγή σε μαύρο χρώμα

Σύμφωνα με τις στατιστικές των τελωνείων, τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η συνολική αξία των κινεζικών εισαγωγών και εξαγωγών, εκφρασμένη σε RMB, αυξήθηκε κατά 24,5% ετησίως, συγκεκριμένα, ο όγκος εξαγωγών αυξήθηκε κατά 24,5% ετησίως και των εισαγωγών κατά 24,4% ετησίως. Με τη σειρά της, η συνολική αξία των εισαγωγών και εξαγωγών σε δολάρια ανήλθε σε 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, που σημαίνει ετήσια αύξηση 35,1%, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών σε 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, παράγοντας αύξηση 35,2% σε ετήσια βάση. ετησίως, και οι εισαγωγές ανήλθαν σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 34,9% ετησίως.

Η αύξηση καταγράφηκε επίσης στην εξαγωγή δύο τύπων προϊόντων: μηχανικών και ηλεκτρικών και εντάσεως εργασίας. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, οι εξαγωγές της πρώτης αυξήθηκαν κατά 25,5%, αποτελώντας το 59% της συνολικής αξίας των εξαγωγών, και η δεύτερη κατά 11,8%, που αντιστοιχούσε στο 17,9% του όγκου των εξαγωγών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *