Η ψηφιακή οικονομία της Κίνας διατηρεί ισχυρή δυναμική το 2021

Η ψηφιακή οικονομία της Κίνας ενδυνάμωσε περαιτέρω την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της παραγωγής, των επενδύσεων, της κατανάλωσης και του εμπορίου, με τον ρυθμό ανάπτυξης πολλών βασικών βιομηχανιών, όπως η κατασκευή ηλεκτρονικών πληροφοριών, οι υπηρεσίες λογισμικού και τεχνολογίας των πληροφοριών να ξεπερνούν το 20% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στην έκθεση China Digital Economy Expo 2021.

Η έκθεση έχει προσελκύσει συνολικά 468 εταιρείες για να συμμετάσχουν, συγκεντρώνοντας πολλές γνωστές εταιρείες στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Μια σειρά από επιτεύγματα τεχνολογίας όπως η έξυπνη κάμερα της Huawei και το έξυπνο σύστημα διόρθωσης εγγράφων IFLYTEK θα κάνουν το ντεμπούτο τους κατά την περίοδο της έκθεσης.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει προωθήσει δυναμικά την ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής και δικτύων στον κυβερνοχώρο. Εστιάζοντας στην ενίσχυση των δυνατοτήτων βιομηχανικής καινοτομίας, η Κίνα προώθησε τη βαθιά ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και της πραγματικής οικονομίας.

Η Κίνα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο όσον αφορά στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στους τομείς της κινητής επικοινωνίας, της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain, και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε smartphone, οθόνες LCD και καταναλωτικά drones.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *