Οι πωλήσεις ενεργειακών οχημάτων έφτασαν σε ιστορικό υψηλό επίπεδο

Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας συνέχισε τη σταθερή της ανάκαμψη, με τις πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEVs) να φτάνουν στο ιστορικό υψηλό τους πρώτους επτά μήνες του έτους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου (MOC) την Παρασκευή.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, οι πωλήσεις NEVs στη χώρα τριπλασιάστηκαν από πέρυσι σε σχεδόν 1,48 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ξεπερνώντας τις συνολικές πωλήσεις NEV το 2020, ανέφερε η MOC.

Μόνο τον Ιούλιο, οι πωλήσεις της NEV αυξήθηκαν κατά 160% σε ετήσια βάση σε 271.000 μονάδες, φτάνοντας στο μηνιαίο ιστορικό υψηλό, πρόσθεσε η MOC.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πούλησαν περίπου 14,76 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους επτά μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 19,3% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, οι πωλήσεις τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 11,9% σε ετήσια βάση σε πάνω από 1,86 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας μια τρίτη μηνιαία συρρίκνωση, ανέφερε το MOC.

Η MOC απέδωσε την επιβράδυνση των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων από τον Μάιο στην υψηλή βάση από την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς και στην έλλειψη τσιπ αυτοκινήτων.

Τα δεδομένα της MOC αποκάλυψαν επίσης ότι η αγορά συναλλαγών μεταχειρισμένων οχημάτων της Κίνας γνώρισε άνοδο τους πρώτους επτά μήνες.

Πάνω από 9,89 εκατομμύρια μεταχειρισμένα οχήματα διακινήθηκαν κατά την περίοδο, αύξηση 46 % σε ετήσια βάση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *