Η Σαγκάη βρίσκεται στην κορυφή της χώρας στις εξαγωγές αυτοκινήτων

Η Σαγκάη εξήγαγε συνολικά 206.000 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2021, αύξηση 165,9% σε ετήσια βάση. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 20,64 δισεκατομμύρια γιουάν, σε ετήσια αύξηση 191,5%. Τόσο ο όγκος όσο και η αξία έχουν ξεπεράσει το ένα πέμπτο των εθνικών συνόλων, καθιστώντας τη Σαγκάη στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των επαρχιών και των πόλεων της Κίνας, σύμφωνα με τις στατιστικές από τα τελωνεία.

Ο κλάδος εξαγωγής αυτοκινήτων της Σαγκάης παρουσίασε διαφοροποιημένη διανομή και η βιομηχανική διάταξη μετατοπίστηκε από τις αναπτυσσόμενες χώρες σε ανεπτυγμένες αγορές. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, συνολικά 63.000 αυτοκίνητα εξήχθησαν στις τρεις ανεπτυγμένες οικονομικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιπροσωπεύοντας το 30,5% των συνολικών εξαγωγών της.

Επιπλέον, το ποσοστό των εξαγωγών νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) συνέχισε να αυξάνεται. Συνολικά εξήχθησαν 60.000 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, αύξηση 752,9% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 29,3% των συνολικών εξαγωγών οχημάτων της πόλης σε σύγκριση με το 14% το 2020.

Είναι γνωστό ότι για να αντιμετωπιστεί η ταχεία αύξηση της ζήτησης για εξαγωγές, η Τελωνεία της Σαγκάης δημιούργησε έναν ειδικό χώρο λειτουργίας τελωνειακής εποπτείας για να παρέχει υπηρεσίες εκτελωνισμού όλο το εικοσιτετράωρο. Η Σαγκάη εξήγαγε συνολικά 206.000 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2021, αύξηση 165,9% σε ετήσια βάση. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 20,64 δισεκατομμύρια γιουάν, σε ετήσια αύξηση 191,5%. Τόσο ο όγκος όσο και η αξία έχουν ξεπεράσει το ένα πέμπτο των εθνικών συνόλων, καθιστώντας τη Σαγκάη στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των επαρχιών και των πόλεων της Κίνας, έδειξαν οι στατιστικές από τα τελωνεία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *