Η περιοχή Honghe ενισχύει την οικονομική συνεργασία με το Βιετνάμ

Η περιοχή Honghe της πιλοτικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου της Yunnan στην νοτιοδυτική Κίνα (FTZ) έχει δημιουργήσει συνεργασία με 11 βιετναμέζικες τράπεζες σε διασυνοριακό διακανονισμό, με στόχο τη διευκόλυνση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κατά την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με τα 11 τραπεζικά ιδρύματα στο Βιετνάμ, η περιοχή Honghe δημιούργησε επίσης έναν μηχανισμό ανταλλαγής για διμερείς χρηματοοικονομικές πληροφορίες για την προώθηση της διασυνοριακής χρηματοοικονομικής συνεργασίας στο Yunnan FTZ.

Οι δύο πλευρές άνοιξαν επίσης λογαριασμούς διατραπεζικών διακανονισμών για τη δημιουργία διασυνοριακού μηχανισμού διακανονισμού σε μη σημαντικά νομίσματα. Συγκεκριμένα, οι κινεζικές τράπεζες ανοίγουν διατραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων βιετναμέζικου ντονγκ (VND) σε βιετναμέζικες συνεταιριστικές τράπεζες και οι τράπεζες του Βιετνάμ θα ανοίξουν ομοίως διατραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων RMB σε κινεζικές τράπεζες.

Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν επίσης συνεργασία στη διασυνοριακή μεταφορά μετρητών RMB, και τη διασυνοριακή πρόληψη και επίλυση χρηματοπιστωτικών κινδύνων, για να διευκολύνουν περαιτέρω τη χρήση μη σημαντικών νομισμάτων από το εσωτερικό και το εξωτερικό και να προωθήσουν τη διεθνοποίηση του RMB.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *