Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης βλέπει ρεκόρ κύκλου εργασιών χάρη στην Alibaba

Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ανέφερε ρεκορ στον κύκλο εργασιών του για τους πρώτους έξι μήνες του το 2021, χάρη στον κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου την Τετάρτη.

«Χάρη στο ρεκόρ εξαμήνου, το αεροδρόμιο έχει ξεπεράσει το όριο των 150.000 τόνων από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι για τους πρώτους έξι μήνες του 2021, ο κύκλος εργασιών έφτασε το ρεκόρ των 86.798 τόνους.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το Διεθνές Αεροδρόμιο Ferenc Liszt ξεπέρασε το όριο των 150.000 τόνων”, δήλωσε ο Chris Dinsdale, Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου.

“Μεταξύ των παραγόντων όπως η εξαιρετική υποδομή logistics του αεροδρομίου, η περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου και το γεγονός ότι ο Όμιλος Alibaba επέλεξε τη Βουδαπέστη ως κόμβο εναέριων logistics της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης τον Απρίλιο του 2021, συνέβαλαν στην ανάκαμψη της κυκλοφορίας φορτίου”, τονίζει η δήλωση.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που η Alibaba μας επέλεξε, που είναι ένα τεράστιο επίτευγμα με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και περαιτέρω επιχειρηματικές ευκαιρίες, όχι μόνο για το αεροδρόμιο αλλά και για την ουγγρική βιομηχανία logistics”, δήλωσε ο Jozsef Kossuth, επικεφαλής της υπηρεσίας logistics για το αεροδρόμιο.

“Η παρουσία της εταιρείας στη Βουδαπέστη σημαίνει ήδη την άφιξη περίπου 2,5 εκατομμυρίων αντικειμένων το μήνα αεροπορικώς, κάτι που θα αυξηθεί έντονα τους επόμενους μήνες”, πρόσθεσε.

Μεταξύ των αεροδρομίων στην περιοχή Ανατολικής-Κεντρικής Ευρώπης, η αύξηση της κυκλοφορίας logistics στο Αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ήταν σταθερά στην κορυφαία κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια, και ο στρατηγικός ρόλος του ενισχύεται περαιτέρω από την εξαιρετική κυκλοφορία φορτίων τους τελευταίους μήνες μεταξύ Κίνας και Ουγγαρία, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *