Η υποστήριξη της Κίνας βοηθά τα παιδιά του Πακιστάν να έχουν καλύτερη εκπαίδευση

Ο Sharafat Afridi, πατέρας τριών κοριτσιών στην περιοχή Khyber της βορειοδυτικής επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa του Πακιστάν, περιμένει με ανυπομονησία την ολοκλήρωση 50 σχολείων που θα δοθούν από την κινεζική κυβέρνηση στα παιδιά της περιοχής του για να ξαναρχίσουν οι κόρες του την εκπαίδευση τους επιστρέφοντας στο σχολείο.

Η περιοχή Khyber είναι μέρος της πρώην φυλετικής περιοχής της χώρας που είχε καταστραφεί και είχε υποστεί τρομοκρατία για πάνω από μια δεκαετία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Η κακή ασφάλεια στην επαρχία έχει επηρεάσει το εκπαιδευτικό σύστημα και πολλά παιδιά στην περιοχή είτε δεν λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση είτε είναι εκτός σχολείου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

“Η τρομοκρατία μας χτύπησε πολύ σκληρά, χάσαμε τις δουλειές και την ηρεμία μας, αλλά η εκπαίδευση των κορών μου ήταν αυτή που υπέφερε περισσότερο. Οι δύο μεγαλύτερες κόρες μου ήταν στα πρώτα τους δημοτικά χρόνια το 2015 και ένα πρωί όταν πήγαν να παρακολουθήσουν το σχολείο τους, το κτίριο δεν ήταν πια εκεί γιατί ανατινάχτηκε από μαχητές », δήλωσε ο Afridi στο Xinhua.

Ωστόσο, είπε ότι οι κόρες του, οι οποίες δεν έχασαν την ελπίδα τους συνεχίζοντας τη μάθηση στο σπίτι προσωρινά, αργότερα φοιτούσαν σε ένα σχολείο πολύ μακριά από το σπίτι τους, ανεξάρτητα από τα προβλήματα και τις σκληρές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

“Η μικρότερη κόρη μου είναι σχολικής ηλικίας τώρα και θα ξεκινήσει τα πρώτα της χρόνια στο σχολείο. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που θα μπορέσει να σπουδάσει σε ένα νέο σχολείο που κατασκευάστηκε κοντά στο σπίτι μου.”

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η επαρχιακή κυβέρνηση, πάνω από 1.000 σχολεία κοριτσιών δέχθηκαν επίθεση στις προηγούμενες φυλετικές διαμάχες μέχρι το 2015, από τα οποία 555 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Μιλώντας στο Xinhua, ο Muhammad Humayun, υποδιαιρέτης του τμήματος κτιρίων στην περιοχή Khyber, είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποκαταστήσει 895 κατεστραμμένα σχολεία και ότι ορισμένα από τα σχολεία που χτίζονται με την κινεζική δωρεά περιλαμβάνουν επίσης εκείνα που είχαν καταστραφεί νωρίτερα.

“Δεν υπάρχουν καλά σχολεία στην περιοχή. Τα διαθέσιμα σχολεία είναι πολύ μικρά με δύο αίθουσες διδασκαλίας για το δημοτικό και όχι περισσότερες από τέσσερις για το μεσαίο τμήμα. Είναι πολύ μακριά το ένα από το άλλο και είναι υπερπληθυσμένα με μαθητές”, είπε.

Τα σχολεία που χτίζονται με δωρεά από την Κίνα είναι μεγαλύτερα και καλύτερα, είπε ο Humayun. “Τα περισσότερα από τα νέα σχολεία διαθέτουν έξι αίθουσες για το δημοτικό και 10 για το μεσαίο τμήμα, προσφέροντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά που έχουν δει ταραχές στην περιοχή από τη γέννησή τους να αναπνέουν σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και να λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση.”

Ο Muhammad Rafique Tahir, κοινός εκπαιδευτικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ομοσπονδιακής Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης, δήλωσε: «Ο αριθμός των παιδιών εκτός σχολείου αυξάνεται στις φυλετικές περιοχές λόγω της μη διαθεσιμότητας σχολείων», σημειώνοντας ότι η δωρεά της κινεζικής κυβέρνησης μεγάλη βοήθεια για την πακιστανική κυβέρνηση και ένα μεγάλο δώρο στους ανθρώπους της φυλετικής περιοχής».


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *