Το εμπορευματικό τρένο Κίνα-Ευρώπης προσθέτει νέα διαδρομή στη Βουδαπέστη

Μια νέα διαδρομή εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης που συνδέει την πόλη Jinhua στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας με τη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η υπηρεσία εμπορευματικών τρένων ξεκίνησε πριν από τη 2η Έκθεση China-CEEC Expo & International Consumer Goods Fair, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ningbo, Zhejiang, από την Τρίτη έως την Παρασκευή.

Το τρένο μεταφέρει αγαθά αξίας περίπου 21 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών οργάνων και ειδών οικιακής χρήσης. Αναμένεται να φτάσει στην ουγγρική πρωτεύουσα σε 18 ημέρες.

Το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ουγγαρίας αυξήθηκε 14,4% σε ετήσια βάση το 2020, με την Κίνα να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ουγγαρίας, σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.

Η νέα υπηρεσία εμπορευματικών αμαξοστοιχιών Κίνας-Ευρώπης προσφέρει μια νέα αποτελεσματική και βολική διαδρομή για το Δέλτα του ποταμού Yangtze και ακόμη και τις παράκτιες πόλεις της ανατολικής Κίνας για εξαγωγή αγαθών στην Ευρώπη, δήλωσε το Hangzhou Customs.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, συνολικά 286 εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης αναχώρησαν ή έφτασαν στην πόλη Jinhua, μεταφέροντας 23.700 TEU εμπορευμάτων, με τα δύο να αυξάνονται 565% και 566% ετησίως, αντίστοιχα.

Το εξωτερικό εμπόριο μεταξύ της Zhejiang και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΧΚΑΕ) αυξήθηκε 33,2% ετησίως σε 35,47 δισ. Γιουάν τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Hangzhou Customs.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *