Η Κίνα σημειώνει πρόοδο στη διατήρηση της παραδοσιακής ιατρικής

Η Κίνα έχει σημειώσει συνεχή πρόοδο στη διατήρηση, την κληρονομιά και την καινοτομία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, επιτρέποντάς της να διαδραματίσει μοναδικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας.

Από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου, η Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) έστειλε ομάδες επιθεώρησης για να ελέγξει την επιβολή του νόμου της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2017.

Ο Wang Chen, αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του NPC, παρουσίασε την έκθεση σχετικά με την επιβολή του νόμου προς συζήτηση τη Δευτέρα.

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 17,3%, η κεντρική κυβέρνηση έχει διαθέσει 8,6 δις γιουάν (1,34 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε επιδοτήσεις για την κληρονομιά και την ανάπτυξη της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής κατά την 13η πενταετή περίοδο προγραμματισμού (2016-2020), τονίζει η έκθεση.

Σημειώνοντας τη βελτιωμένη ικανότητα της Κίνας να παρέχει υπηρεσίες Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των ιατρικών ιδρυμάτων της παραδοσιακής ιατρικής έφτασε τις 66.000 έως το 2019, αυξημένος κατά 67,4% από το 2012.

Η προσβασιμότητα των υπηρεσιών Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής έχει βελτιωθεί, με το 98,3% των κοινοτικών κέντρων υγείας της χώρας και το 97,1% των κλινικών της πόλης να είναι σε θέση να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες, δήλωσε η έκθεση.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η Κίνα είχε 767.000 υπαλλήλους στη παραδοσιακή ιατρική έως το τέλος του 2020, ενώ 0,45 ασκούμενοι (ή βοηθοί) μπορούν να διασφαλιστούν για κάθε 1.000 άτομα.

Τονίζοντας τον ζωτικό ρόλο της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στον αγώνα της Κίνας κατά της επιδημίας COVID-19, η έκθεση ανέφερε ότι το 90% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων έλαβαν θεραπεία με αυτή την ιατρική.

Η Κίνα πιέζει επίσης για την ανοιχτή ανάπτυξη της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι έχει εισαχθεί σε 196 χώρες και περιοχές και 30 κέντρα έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *