Οι υπουργοί Εξωτερικών Κίνας και ASEAN σηματοδοτούν 30 χρόνια διαλόγων

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας και η Ένωση Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στην ειδική συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών ASEAN και Κίνας για τον εορτασμό της 30ης επετείου της έναρξης διαλόγων και σχέσεων μεταξύ τους.

Η συνάντηση στο Δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας συμπροεδρεύτηκε από τον Κινέζο Κρατικό Σύμβουλο και τον Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi και τον Teodoro Locsin, Γραμματέα Εξωτερικών των Φιλιππίνων που είναι ο σημερινός συντονιστής χωρών για τις σχέσεις ASEAN-Κίνας. Παρευρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ASEAN.

Ο Wang είπε ότι τα τελευταία 30 χρόνια, οι σχέσεις Κίνας-ASEAN αναπτύχθηκαν αλματωδώς, απελευθερώνοντας έντονη ζωτικότητα και καλύπτοντας μια ευρεία περιοχή.

Οι δύο πλευρές έχουν επιδιώξει την αρμονία και τη win-win συνεργασία και έχουν οικοδομήσει έναν σημαντικό πυλώνα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, σφυρηλατώντας έναν ισχυρό κινητήρα για ανάπτυξη και ευημερία και έχουν καθιερώσει το πιο επιτυχημένο παράδειγμα περιφερειακής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ο Wang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *