Ο ΠΟΥ επικυρώνει το εμβόλιο Sinovac COVID-19 της Κίνας για επείγουσα χρήση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε το εμβόλιο CoronaVac COVID-19, που αναπτύχθηκε από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac, για επείγουσα χρήση.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Sinovac συμπεριλήφθηκε στη λίστα έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ (EUL) και έχει αναγνωριστεί ως ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει την απαιτούμενη ποιότητα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ, Τένδρο Ανχανμόμ Γκαμπρέι, κατά την ενημέρωση Τύπου του ΠΟΥ την Τρίτη.

Σε επίσημο δελτίο τύπου, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΠΟΥ για την πρόσβαση σε προϊόντα υγείας Mariangela Simao είπε: Ο κόσμος χρειάζεται απεγνωσμένα πολλαπλά εμβόλια COVID-19 για να αντιμετωπίσει την τεράστια ανισότητα πρόσβασης παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη στρατηγική συμβουλευτική ομάδα του ΠΟΥ για τους ειδικούς εμβολιασμού (SAGE), το Sinovac συνιστάται για χρήση σε ενήλικες ως πρόγραμμα δύο δόσεων με μεσοδιάστημα δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου έδειξαν ότι απέτρεψε σοβαρό COVID-19 και νοσηλεία στο 100% του πληθυσμού της μελέτης.

Καθώς λίγα άτομα άνω των 60 ετών συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές, η SAGE δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του Sinovac δεν μπορούσε να εκτιμηθεί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το εμβόλιο έχει διαφορετικό προφίλ ασφάλειας σε ηλικιωμένους και νεότερους πληθυσμούς, ανέφερε η δήλωση της ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι το SAGE δεν συνιστά ανώτερο όριο ηλικίας για το εμβόλιο, καθώς δεδομένα που συλλέγονται σε πολλές χώρες και υποστηρίζουν ανοσογονικότητα υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο μπορεί επίσης να έχει προστατευτική δράση στους ηλικιωμένους.

Όπως με τα προηγούμενα εγκεκριμένα εμβόλια, η ΠΟΥ συνιστά στις χώρες που χρησιμοποιούν το Sinovac στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες να παρακολουθούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Η Κίνα έχει ήδη αποφασίσει να δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας COVAX για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των αναπτυσσόμενων χωρών, ένα συγκεκριμένο βήμα προς την εκπλήρωση της υπόσχεσής της να κάνει τα εμβόλια παγκόσμιο κοινό.

Απευθυνόμενος στην 74η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, η οποία μόλις τελείωσε, ο κινέζος εκπρόσωπος Yang Feng, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Αντιμετώπισης Κρίσεων Υγείας, συνδεδεμένος με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, δήλωσε:

Η Κίνα πιστεύει ότι η προώθηση της δίκαιης διανομής και πρόσβασης σε εμβόλια COVID-19 παγκοσμίως είναι κρίσιμη για την πρόληψη της επιδημίας και τον έλεγχο της επιδημίας. Αναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εμβόλια COVID-19 ως κοινό αγαθό προσφέροντας ιατρική βοήθεια σε 80 χώρες, εξάγοντας εμβόλια σε 43 χώρες και παρέχοντας 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων παγκοσμίως.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *