Η Κίνα θα ακολουθήσει τις διαδικασίες του ΠΟΕ σχετικά με τις αυστραλιανές διαφορές κριθαριού

Η Κίνα θα χειριστεί σωστά τις διαφορές σχετικά με δασμούς αντιντάμπινγκ και αντισταθμιστικούς δασμούς για το κριθάρι που εισάγεται από την Αυστραλία, σύμφωνα με τις διαδικασίες επίλυσης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε το υπουργείο εμπορίου την Πέμπτη.

Η κινεζική κυβέρνηση σέβεται πάντοτε τους κανόνες του ΠΟΕ και διαχειρίζεται το εξωτερικό εμπόριο σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, δήλωσε ο Gao Feng, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου, σε απάντηση στην πρόσφατη σύσταση μιας επιτροπής από τον Οργανισμό για την επίλυση των διαφορών.

Όσον αφορά στη συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στην υπόθεση, ο Gao είπε ότι η Κίνα σέβεται το δικαίωμα της χώρας ως μέλος του ΠΟΕ να συμμετέχει σε ακροάσεις σχετικά με τις διαφορές ως τρίτος.

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνες αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων για το κριθάρι που εισήχθηκε από την Αυστραλία στις 19 Νοεμβρίου και στις 21 Δεκεμβρίου 2018 αντίστοιχα, αφού έλαβε αιτήσεις από την εγχώρια βιομηχανία.

Μετά από ενάμισι χρόνο ερευνών, η χώρα αποφάσισε να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ και αντισταθμιστικούς δασμούς σε τέτοια προϊόντα από τις 19 Μαΐου 2020.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *