Έκθεση για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών Κίνας- Ανατολικής Ευρώπης

Η έκθεση Κίνα – Ανατολική Ευρώπη Expo & International Consumer Goods Fair ξεκινά στις 8 Ιουνίου με τη συμμετοχή τριακόσιων εκθέτων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, ιδιωτικά αεροπλάνα από τη Σλοβενία, εξοπλισμό κουζίνας υψηλής ποιότητας από την Τσεχική Δημοκρατία και δημοφιλή μάρκες προϊόντων περιποίησης δέρματος από την Πολωνία.

Εκτιμάται ότι τη τετραήμερη εκδήλωση θα επισκεφθούν περισσότεροι από 6.000 αγοραστές από την Κίνα.

Η έκθεση θα προσφέρει στους Κινέζους καταναλωτές και εισαγωγείς μια μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων προϊόντων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα γνώρισε ταχύτερη εμπορική και επενδυτική συνεργασία με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Μεταξύ 2012 και 2020, το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά μέσο όρο 8%.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα εισήγαγε αγαθά αξίας 8,17 δις δολαρίων από αυτές τις χώρες, αύξηση 44,7% από έτος σε έτος.

Ο οικοδεσπότης της έκθεσης, Zhu Congjiu, αντιπρόεδρος της επαρχίας Zhejiang, δήλωσε ότι η επαρχία θα προσπαθήσει να εισαγάγει αγαθά αξίας 20 δις δολαρίων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε το Zhejiang το κέντρο συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και μια γέφυρα από την οποία αυτές οι χώρες μπορούν να εισέλθουν στην Κίνα.

“Θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν την έκθεση, καθώς και διάφορους μηχανισμούς και πλατφόρμες, για την περαιτέρω προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και θα συμβάλουμε στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.”, τόνισε.

Η Κίνα έχει ορίσει τα σχέδιά της για τον όγκο των εισαγωγών αγαθών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για το 2021-2025 στα 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Έκθεση Κίνα – Ανατολική Ευρώπη Expo & International Consumer Goods Fair, που διοργανώνεται από το 2015 από το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, συγκεντρώνει χιλιάδες Κινέζους εμπόρους, εισαγωγείς και εκπροσώπους του δικτύου διανομής. Οι χώρες των πρωτοβουλιών οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και 17 χωρών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (η λεγόμενη πρωτοβουλία 17 + 1) καλούνται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Το πολωνικό περίπτερο οργανώνεται από τον Πολωνικό Οργανισμό Εμπορίου και Επενδύσεων. Η φετινή έκδοση θα πραγματοποιηθεί στην υβριδική μορφή.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *