Οι εξαγωγές υφασμάτων και ενδυμάτων από την Κίνα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τον Ιανουάριο-Απρίλιο

Σύμφωνα με το Γενικό Τελωνείο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, οι συνολικές εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ενδυμάτων από την Κίνα ανήλθαν σε 88,37 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 32,65% σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από 44,42 δις δολάρια σημειώνοντας αύξηση 51,54% από έτος σε έτος. Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ήταν στη δεύτερη θέση, με περίπου 44 δισ. δολάρια και αύξηση 17,81%. Η ανάκαμψη σε αυτούς τους τομείς ήταν επίσης αισθητή στις εγχώριες πωλήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει η κύρια κινεζική εξαγωγική αγορά για τη βιομηχανία ειδών ένδυσης και υφασμάτων.

Ωστόσο, πολλές χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από την επανάληψη του COVID-19 έχουν ενισχύσει τα προληπτικά τους μέτρα και τα μέτρα ελέγχου. Η κατανάλωση και η ζήτηση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ενδυμάτων στην ΕΕ ενδέχεται να μειωθεί. Οι εξαγωγείς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ειδών ένδυσης ενδέχεται να εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο, όπως ακύρωση παραγγελιών στην αγορά της ΕΕ, παράταση της περιόδου χρέωσης, παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας και ακόμη και πτώχευση των αγοραστών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *