Το καθαρό κέρδος κορυφαίας μάρκας ποτών αυξάνεται κατά 6,6% το πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Kweichow Moutai Co., Ltd. πέτυχε καθαρό κέρδος σχεδόν 14 δις γιουάν (περίπου 2,5 δις δολάρια ΗΠΑ), αύξηση 6,57% από πέρυσι. Ο κατασκευαστής έχει δηλώσει ότι έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 10,5% το 2021, σε σύγκριση με το 2020.

Το Kweichow Moutai έχει μια ασυνήθιστη εταιρική δομή. Είναι εν μέρει κρατική και είναι εν μέρει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Ιδρύθηκε το 1999, είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία αλκοόλ στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και το British Diageo.

Η εταιρεία παράγει και διανέμει τη μοναδική μάρκα baijiu Kweichow Moutai, ένα διαυγές και άχρωμο ποτό που θεωρείται το εθνικό ποτό της Κίνας.

Είναι το πιο διάσημο κινεζικό αλκοόλ, που σερβίρεται σε επίσημες επίσημες δεξιώσεις και αναδεικνύει το προφίλ κάθε εκδήλωσης. Η λήψη φωτογραφιών πίνοντας Moutai είναι μέρος της κινεζικής επιχειρηματικής κουλτούρας και βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και φιλίας γρηγορότερα.

Ο Kweichow Moutai ήταν το αγαπημένο ποτό του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Mao Zedong, που σερβιρίστηκε σε επίσημα δείπνα κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα το 1972.

Το 1974, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Henry Kissinger είπε στον Deng Xiaoping, τον μελλοντικό κορυφαίο ηγέτη της Κίνας, “Νομίζω ότι αν πιούμε αρκετό Moutai, μπορούμε να λύσουμε τα πάντα.”

Αυτή η δήλωση έκανε το Moutai τη μάρκα επιλογής της ελίτ, ένα must-have αντικείμενο στα επαγγελματικά συμπόσια και μια επίδειξη πλούτου και δύναμης.

Η παράδοση πηγαίνει πίσω στη δυναστεία του Qing. Αυτή η βότκα, δίπλα στο ουίσκι και το γαλλικό κονιάκ, θεωρείται ένα από τα τρία καλύτερα ποτά στον κόσμο. Χρειάζονται πέντε χρόνια για την παραγωγή ενός μπουκαλιού και χρειάζονται τρία χρόνια για να ωριμάσουν σε κεραμικά δοχεία. Η τεχνική παραγωγής είναι τόσο ένα προστατευόμενο κρατικό μυστικό, όσο και μια εθνική άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *