Η Κίνα θα προσελκύσει περιφερειακά κεντρικά γραφεία πολυεθνικών στο νησί Hainan

Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα καθοδηγήσει τα περιφερειακά κεντρικά γραφεία πολυεθνικών να συγκεντρωθούν στην επαρχία Hainan για να ωθήσουν την κατασκευή του λιμένα ελεύθερου εμπορίου Hainan (FTP).

“Τα υφιστάμενα μέτρα για το άνοιγμα με στόχο την προώθηση των επενδύσεων θα εφαρμοστούν με επιτυχία. Τα περιφερειακά κεντρικά γραφεία πολυεθνικών εταιρειών θα κατευθυνθούν επίσης στο FTP Hainan”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Gao Feng, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου.

Έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος από τη στιγμή που η χώρα κυκλοφόρησε το γενικό σχέδιο τον περασμένο Ιούνιο για τη μετατροπή του νησιού σε ένα υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερων συναλλαγών με παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Σύμφωνα με τον Gao, η Κίνα έχει εφαρμόσει 28 πολιτικές και μέτρα για την απελευθέρωση και τη διευκόλυνση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στο FTP Hainan. Έχει επίσης ανακοινώσει 22 ειδικά μέτρα για τη διεύρυνση της πρόσβασης στην αγορά σε τομείς, όπως χρηματοδότηση, πολιτισμός και ιατρική περίθαλψη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Hainan διοργάνωσε την πρώτη Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων στην Κίνα. Ήταν η πρώτη έκθεση της χώρας που εστίασε σε ποιοτικά καταναλωτικά αγαθά σε εθνικό επίπεδο, με 2.628 μάρκες 1.505 επιχειρήσεων από το εσωτερικό και το εξωτερικό να συμμετέχουν στην έκθεση.

Κοιτώντας μπροστά, οι κινεζικές αρχές θα βελτιστοποιήσουν περαιτέρω το περιβάλλον ρυθμιστικής πολιτικής για εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών σε συγκεκριμένες περιοχές του FTP Hainan και θα διαμορφώσουν έναν αρνητικό κατάλογο για το διασυνοριακό εμπόριο υπηρεσιών στο Hainan, δήλωσε ο Gao.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *