Η διαδικτυακή βιβλιογραφία της Κίνας είναι δημοφιλής στην υπερπόντια αγορά με 10.000 περίεργα έργα

Η Κίνα έχει εξάγει περισσότερα από 10.000 διαδικτυακά βιβλιογραφικά έργα, με συνδρομές σε ιστότοπους και ανάγνωση χρηστών μέσω εφαρμογών από το εξωτερικό που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια, καλύπτοντας τις περισσότερες χώρες και περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με το Blue Book of China Online Literature του 2020 που κυκλοφόρησε από την Ένωση Συγγραφέων της Κίνας την Τετάρτη.

Καθώς η Κίνα πλησιάζει πιο κοντά στο κέντρο της παγκόσμιας σκηνής, οι αναγνώστες σε όλο τον κόσμο περιμένουν όλο και περισσότερο “ιστορίες για την Κίνα”.

Η διαδικτυακή κοινότητα λογοτεχνίας της Κίνας έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην προσέγγιση και την ποιότητα της διεθνούς επικοινωνίας, με την εμβάθυνση της συνεργασίας για την έκδοση στο εξωτερικό, δήλωσε ο He Hong, αναπληρωτής διευθυντής του Διαδικτυακού Κέντρου Λογοτεχνίας της Ένωσης Κινέζων Συγγραφέων.

Τα πνευματικά δικαιώματα των φυσικών βιβλίων της διαδικτυακής βιβλιογραφίας της Κίνας έχουν εξαχθεί στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλύπτοντας περισσότερες από 40 χώρες και περιοχές Belt and Road, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, τα πνευματικά δικαιώματα πάνω από 2.400 έργων από το www.jjwxc.net, έναν δημοφιλή διαδικτυακό ιστότοπο λογοτεχνίας στην Κίνα, είχαν εξαχθεί, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν δημοσιευτεί στο εξωτερικό, να εισέρχονται στις αγορές βιβλίων στη Νοτιοανατολική Ασία, Ανατολική Ασία, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και άλλες περιοχές.

Η China Literature Ltd., μια ομάδα βιομηχανίας πολιτισμού στην Κίνα, έχει εγκρίνει δικαιώματα ψηφιακής έκδοσης και φυσικής έκδοσης βιβλίων για περισσότερα από 700 έργα στην Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Τουρκία και άλλες περιοχές.

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική ανάγνωση, ο αριθμός των διαδικτυακών αναγνωστών στο Διαδίκτυο της βιβλιογραφίας της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται. Για παράδειγμα, η Qidian International (επίσης γνωστή ως Webnovel), μια διαδικτυακή πλατφόρμα νέων στην Κίνα, έχει συνολικά 54 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως, με περίπου 1.300 μεταφραστικά έργα, συμπεριλαμβανομένων 860 έργων στα Αγγλικά και τα υπόλοιπα στα Ισπανικά, Ινδονησιακά, Χίντι και Μαλαισίας.

Η COL Digital Publishing Group Co., Ltd., ένα κορυφαίο ίδρυμα ψηφιακών εκδόσεων στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός αναγνωστών στο εξωτερικό φτάνει τα 30 εκατομμύρια, ενώ 12 εκατομμύρια αυξήθηκαν το 2020.

Σύμφωνα με το μπλε βιβλίο, τα τελευταία χρόνια, η διεθνής επικοινωνία της ηλεκτρονικής βιβλιογραφίας της Κίνας έχει μετατοπιστεί από τη διάδοση έργων στην εξαγωγή βαθύτερων μηχανισμών, με τη δημιουργία μηχανισμού πληρωμών στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα τοπικό σύστημα πληρωμένης ανάγνωσης προσαρμοσμένο για αναγνώστες στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, παρέχεται υποστήριξη σε ξένους συγγραφείς για την παραγωγή πρωτότυπων έργων. Προς το παρόν, το Webnovel έχει προσελκύσει περίπου 110.000 δημιουργούς στο εξωτερικό και ξεκίνησε περισσότερα από 200.000 πρωτότυπα έργα, με σχεδόν 100 έργα να λαμβάνουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια κλικ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *