Η διεθνής έκθεση Silk Road ξεκινά στο Xi’an της Κίνας

Η Διεθνής Έκθεση Fifth Silk Road άνοιξε την Τρίτη στο Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, με την βαθύτερη οικονομική συνεργασία του Belt and Road σαν ένα από τα κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Με θέμα «Διασύνδεση, συνεισφορά και κοινά οφέλη», η έκθεση έχει προσελκύσει περισσότερους από 1.900 απεσταλμένους και επισκέπτες από 98 χώρες και περιοχές όπως το Βέλγιο, η Δημοκρατία της Κορέας, το Τατζικιστάν και τη Ζάμπια.

Ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου Wang Shouwen δήλωσε ότι ο συνολικός όγκος συναλλαγών μεταξύ της Κίνας και των χωρών Belt and Road ανήλθε σε 9,2 τρις δολάρια ΗΠΑ από το 2013 έως το 2020 και οι συνδυασμένες επενδύσεις από κινεζικές επιχειρήσεις σε αυτές τις χώρες είχαν φτάσει τα 136 δις δολάρια ΗΠΑ.

“Αντιμέτωποι με τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις του COVID-19, το εμπόριο μεταξύ Κίνας και χωρών κατά μήκος της ζώνης Belt and Road έδειξε ανθεκτικότητα και ζωτικότητα, με συνολικά 1,36 τρις δολάρια ΗΠΑ το 2020, αύξηση 1% σε ετήσια βάση”, δήλωσε ο Wang.

Η πρωτοβουλία Belt and Road, που πρότεινε η Κίνα το 2013, στοχεύει στη δημιουργία δικτύων εμπορίου και υποδομών που συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη και πέρα ​​από τους αρχαίους εμπορικούς δρόμους Silk Road για κοινή ανάπτυξη και ευημερία.

 


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *