Η Κίνα επωφελείται από τον έλεγχο του COVID-19 με καλές πρακτικές

Οι περισσότεροι Κινέζοι απολαμβάνουν τα οφέλη από τον αποτελεσματικό έλεγχο του COVID-19, δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τη Δευτέρα.

Ο Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του ΠΟΥ, έκανε τις παρατηρήσεις του απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής Wuhan Strawberry που προσέλκυσε χιλιάδες οπαδούς, καθώς και την προσοχή των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα, στην πόλη που κτυπήθηκε σοβαρά από την πανδημία άλλα έχει ήδη ανακάμψει.

Οι τουρίστες πια ποζάρουν για selfie στην περιοχή ιταλικού στυλ στην περιοχή Hebei της Tianjin της βόρειας Κίνας, την 1η Μαΐου 2021.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα, αλλά και άλλες χώρες που έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επίπτωσης πλέον από την πανδημία, παραμένουν εξαιρετικά προσεκτικές συνεχώς αναζητώντας περιστασιακά κρούσματα, δήλωσε ο Ryan, και τόνισε ότι αυτές οι χώρες “αντιδρούν εξαιρετικά γρήγορα όταν βλέπουν αυτά τα κρούσματα για να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο ελέγχου.”

Σύμφωνα με τη Maria Van Kerkhove, ειδική συνεργάτης για τον COVID-19 στον ΠΟΥ, η Κίνα και άλλες χώρες έχουν δείξει στον κόσμο ότι «με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που μπορούμε να τη συνεχίσουμε, μπορούμε πραγματικά να διατηρήσουμε κάτω τον αριθμό των κρουσμάτων».

«Αυτό που βλέπουμε στην Wuhan, και σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι μια επίδειξη του τρόπου με τον οποίο αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση λειτουργεί στον έλεγχο του COVID-19 ακόμη και χωρίς το εμβόλιο», είπε.

Η προσέγγιση που υποστήριξε περιλαμβάνει μέτρα όπως η ανίχνευση περιπτώσεων, η παροχή φροντίδας σε αυτούς τους ασθενείς σε εγκαταστάσεις απομόνωσης, η απομόνωση εκείνων που έχουν ήπια συμπτώματα ή που είναι ασυμπτωματικοί, και η καθιέρωση συστημάτων ανίχνευσης επαφών.

“Είναι πραγματικά σημαντικό να παραμείνουμε σε ετοιμότητα, γιατί παραμένουμε σε κίνδυνο, επειδή ο ιός κυκλοφορεί σε άλλα μέρη του κόσμου, και μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου”, πρόσθεσε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *