Στην Κίνα έφτιαξαν τα πρώτα φανάρια για καμήλες παγκοσμίως

Αξιωματούχοι στη βόρεια Κίνα εγκαινίασαν το πρώτο σήμα κυκλοφορίας στον κόσμο για καμήλες. Το σήμα τέθηκε σε λειτουργία την Κυριακή σε μια περιοχή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες κοντά στην πόλη Dunhuang, στην επαρχία Gansu, σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής κρατικής media ECNS τη Δευτέρα.

Οι εκδρομές με καμήλα αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, σύμφωνα με το ECNS. Όμως, οι επισκέπτες του βουνού Mingsha και της Ημισελήνου θα είναι τώρα ασφαλείς από συγκρούσεις καμηλών, χάρη στο νέο σήμα κυκλοφορίας με φανάρια, το οποίο γίνεται πράσινο για να αφήσει τα ζώα να διασχίσουν και κόκκινα για να τα κάνουν να σταματήσουν.

Το βουνό Mingsha είναι επίσης γνωστό ως Singing Sands Mountain λόγω των θορύβων που κάνει η άμμος όταν περπατά. Η πόλη Ντούνχουανγκ είναι σε μια όαση στην περιοχή της ερήμου Gansu-Xinjiang και ήταν ο πρώτος οικισμός που διοικούνταν από την Κίνα ενώ εκεί έφταναν οι ταξιδιώτες που κατευθύνονταν ανατολικά στο “Δρόμο του μεταξιού”.

Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην περιοχή έχει αυξηθεί, χάρη στο όρος Mingsha, το συγκρότημα ναών Mogao Caves και τα περάσματα Yumen και Yangguan, τα οποία είναι οι δυτικότερες πύλες του Σινικού Τείχους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *