Η Κίνα ενσωματώνει την τεχνολογία BeiDou στους νέους για τον αθλητισμό

Η Κίνα ενσωματώνει τεχνολογίες του BeiDou Navigation Satellite System (BDS) στους νέους για να εμπνεύσει το αθλητικό και επιστημονικό πνεύμα των νεότερων γενεών.

Ο νεοαποκτηθέντος διαγωνισμός αθλητισμού της νεολαίας του BeiDou Cup China στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου αθλητικής εκδήλωσης της νεολαίας σε εθνικό επίπεδο, με την υποστήριξη των τεχνολογιών BeiDou, σύμφωνα με τον διοργανωτή.

Ο διαγωνισμός είναι μια καινοτόμος κίνηση για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και της επιστημονικής γνώσης των ανθρώπων, ενώ παράλληλα προωθεί την επιστημονική εκλαΐκευση ως μέρος του επερχόμενου 12ου Συνεδρίου Δορυφορικής Πλοήγησης της Κίνας το 2021 (CSNC2021), δήλωσε ο Yang Jian, αντιπρόεδρος του Γραφείου Δορυφορικής Πλοήγησης της Κίνας.

“Αναμένεται να ενσωματωθούν τεχνολογίες για τον αθλητισμό στο BeiDou, με στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες της καινοτόμου ανάπτυξης και των δύο αυτών τομέων”, δήλωσε ο Yang.

Και οι τρεις γύροι του διαγωνισμού έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν το BDS και τις σχετικές τεχνολογίες, όπως ένα επιστημονικό στρατόπεδο, έξυπνο τρέξιμο και προσανατολισμός. Έτσι, η τοποθέτηση, η πλοήγηση, ο συγχρονισμός και άλλες λειτουργίες του BDS θα συγχωνευθούν με τον κόσμο του αθλητισμού.

Οι έφηβοι σε όλη τη χώρα ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και οι γονείς καλούνται επίσης να συμμετάσχουν στις ολοκληρωμένες δραστηριότητες γονέα-παιδιού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τόσο προκαταρκτικά γεγονότα όσο και τελικά. Ως μέρος των τακτικών μέτρων πρόληψης και ελέγχου COVID-19, οι προκαταρκτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης.

Ο τελικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου στο Nanchang, στην επαρχία Jiangxi της ανατολικής Κίνας. Ο Διαγωνισμός θα επικεντρωθεί στα πιο πρόσφατα τεχνολογικά και βιομηχανικά επιτεύγματα εφαρμογών του BDS και στις αναπτυξιακές τάσεις των παγκόσμιων δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης.

Ο διαγωνισμός δημιουργεί ευκαιρίες για τη χώρα να διερευνήσει πιο καινοτόμους τρόπους για να ενεργοποιήσει το BeiDou και τον αθλητισμό. “Περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις BeiDou βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Wei Di, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλητικών Σχολών της Κίνας.

Η Κίνα ανέθεσε επίσημα το BDS στις 31 Ιουλίου 2020, ανοίγοντας το νέο σύστημα BDS-3 σε παγκόσμιους χρήστες.

Μαζί με τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονισμού, το σύστημα BDS-3 μπορεί να παρέχει μια ποικιλία υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως παγκόσμια βοήθεια αναζήτησης και διάσωσης, επικοινωνία σύντομων μηνυμάτων, αύξηση εδάφους και δορυφόρου, καθώς και ακριβή τοποθέτηση σημείων.

Ως η κορυφαία διαστημική υποδομή της Κίνας, το BDS λειτουργεί ομαλά και παρέχει σταθερές και ποιοτικές υπηρεσίες σε παγκόσμιους χρήστες από την επίσημη κυκλοφορία του τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τον Yang.

“Το BDS εισήλθε σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης του κόσμου. Κοιτώντας μπροστά, θα δώσει νέα ώθηση και δυνατότητες σε διαφοροποιημένους τομείς”, δήλωσε ο Yang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *