Αυτοκινούμενα ταξί γέμισαν τους δρόμους στη Wuhan

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Corporation δήλωσε το Σάββατο ότι έχει ξεκινήσει να προσφέρει δωρεάν δοκιμαστικές διαδρομές στα ταξί αυτοκινούμενης κίνησης στη Wuhan, πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei της κεντρικής Κίνας.

Περισσότερα από 40 αυτόνομα οχήματα, με το όνομα RoboTaxi, έχουν τεθεί στους δρόμους της ζώνης οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της πόλης. Η δοκιμαστική υπηρεσία περιλαμβάνει περίπου 20 συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης και περισσότερες από 10 διαδρομές, σύμφωνα με το τεχνικό κέντρο της εταιρείας.

Έχει γίνει μετατροπή από τα καθαρά ηλεκτρικά οχήματα της Dongfeng, και σε κάθε RoboTaxi έχει εγκατασταθεί το σύστημα πλοήγησης και τοποθέτησης Beidou και ένα σύστημα περιβαλλοντικής αντίληψης. Το τελευταίο περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ευκρίνειας, lidar και ραντάρ κύματος χιλιοστών.

Ο ενσωματωμένος υπερυπολογιστής, που τροφοδοτείται από τις τελευταίες τεχνολογίες 5G, αναμένεται να εντοπίσει με ακρίβεια και γρήγορα διάφορα σενάρια κυκλοφορίας. Επιτρέπει την ομαλή λειτουργία των ταξί, δήλωσε ο Bian Ning, ηγέτης του τεχνικού κέντρου Dongfeng.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κανονιστικές απαιτήσεις, απαιτούνται επόπτες ασφαλείας για αυτά τα ταξί χωρίς οδηγό. Ωστόσο, ο επόπτης ασφάλειας δεν θα αναλάβει την οδήγηση εκτός εάν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Bian.

Η Dongfeng Motor Corporation σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περισσότερα από 200 ταξί χωρίς οδηγό στη Wuhan τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *