Η Κίνα εξασφαλίζει τις συντάξεις γήρατος

Η Κίνα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των συντάξεων γήρατος παρά τις μειώσεις των ασφαλίστρων κοινωνικής ασφάλισης πέρυσι, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού της χώρας.

Το υπόλοιπο του συνταξιοδοτικού ταμείου γήρατος της Κίνας ανέρχεται σήμερα σε 4,7 τρις γιουάν (περίπου 726 δις δολάρια ΗΠΑ), δήλωσε ο Zhang Jinan, Υπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για την ανακούφιση του εταιρικού φόρτου και την προστασία της αγοράς εργασίας από τον αντίκτυπο της επιδημίας COVID-19, η κινεζική κυβέρνηση μείωσε 1,54 τρις γιουάν εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τους εργοδότες το 2020, εκ των οποίων 1,33 τρις γιουάν ήταν συνταξιοδοτικά ασφάλιστρα γήρατος, σύμφωνα με στον Zhang.

Παρά την απώλεια εσόδων, η κυβέρνηση κατάφερε να πληρώσει τις συντάξεις γήρατος εγκαίρως και πλήρως το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας ακόμη και τις συντάξεις για να ωφελήσει περίπου 120 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ο Zhang ήταν σίγουρος για τις μελλοντικές πληρωμές σύνταξης γήρατος, καθώς αναμένει ετήσιο λειτουργικό πλεόνασμα από το συνταξιοδοτικό ταμείο γήρατος φέτος.

Η αύξηση της κεντρικής δημοσιονομικής στήριξης, των διαθέσιμων επενδυτικών καναλιών και η επέκταση των στρατηγικών αποθεματικών κοινωνικής ασφάλισης θα υποστηρίξει επίσης την έγκαιρη και πλήρη πληρωμή των συντάξεων γήρατος, είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *