Το δυναμικό της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας τονίστηκε κατά τις διακοπές του εαρινού φεστιβάλ

Το δυναμικό της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας τονίστηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών του εαρινού φεστιβάλ που ήταν από τις 11 έως τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς η κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, ανέφερε η Shanghai Securities News τη Δευτέρα.

Στοιχεία από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) έδειξαν ότι η κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε 3,573 εκατομ. terabyte κατά τη διάρκεια των επτά ημερών διακοπών, αύξηση ίση με 23,4% από το ποσοστό για τις διακοπές του εαρινού Φεστιβάλ 2020.

Η υψηλή αύξηση των δεδομένων κίνησης αποδίδεται στην ταχεία ανάπτυξη των δικτύων της Κίνας, στην κάλυψη των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και σε επίπεδο ψηφιακού οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με μια έκθεση που εκδόθηκε από το Κέντρο Πληροφόρησης Δικτύου Διαδικτύου της Κίνας (CNNIC) στις αρχές Φεβρουαρίου, από τον Δεκέμβριο του 2020, οι χρήστες του διαδικτύου της Κίνας έφτασαν τα 989 εκατ., ενώ οι χρήστες κινητού διαδικτύου ανήλθαν στα 986 εκατομμύρια.

Η σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες του Διαδικτύου αποτελούν τη μεγαλύτερη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο, δήλωσε η έκθεση.

Η κατασκευή υποδομών πληροφοριών στην Κίνα έχει επίσης επιταχυνθεί.

Η Κίνα έχει πλέον κατασκευάσει 718.000 σταθμούς βάσης 5G και προώθησε την κατασκευή και την κοινή χρήση 330.000 σταθμών βάσης 5G, με περισσότερους από 180 εκατομμύρια τερματικούς σταθμούς συνδεδεμένους. Έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο 5G σε όλο τον κόσμο.

Με την εγγύηση της υποδομής δικτύου, το κινητό οικοσύστημα της Κίνας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Η πρόληψη και ο έλεγχος της πανδημίας COVID-19 έχει επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με τη συμμετοχή ατόμων, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, δήλωσε ο Zeng Yu, διευθυντής του CNNIC.

Τα άτομα έχουν την τάση να στρέφονται στο Διαδίκτυο για πληροφορίες, αγορές και παραγγελία φαγητού, και χειρισμό επιχειρήσεων και ταξιδιών μέσω διαδικτυακών κυβερνητικών εφαρμογών και κωδικών υγείας, μοιράζοντας συνεχώς τα ψηφιακά μερίσματα που προσφέρει το Διαδίκτυο, πρόσθεσε ο Zeng.

Καθοδηγούμενη από την πολιτική διαμονής, οι χαιρετισμοί, η ψυχαγωγία και η κατανάλωση του διαδικτυακού εαρινού φεστιβάλ αυξήθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με το MIIT, το «φεστιβάλ cloud», οι ψηφιακοί κόκκινοι φάκελοι και οι διαδικτυακές αγορές έχουν γίνει νέες τάσεις φέτος, οδηγώντας στην ταχεία ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας στο Διαδίκτυο και προτιμάται η αλληλεπίδραση στο cloud, η ψυχαγωγία, τα ψώνια και άλλοι τρόποι «ζωής στο cloud».

Τα δεδομένα από τη δημοφιλή κινεζική πλατφόρμα σύντομων βίντεο Douyin έδειξαν ότι από τις 4 έως τις 15 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των σύντομων βίντεο για τους χαιρετισμούς του Spring Festival αυξήθηκε κατά 11 φορές χρόνο με το χρόνο.

Τα δεδομένα από την Youku, μια κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο, έδειξαν ότι οι επισκέψεις στην πλατφόρμα από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τα 2,3 δις σημειώνοντας αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

Τα δεδομένα από την κινεζική πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών Alipay έδειξαν ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στη διαδικτυακή διανομή κόκκινων φακέλων αυξήθηκε κατά 270% και 260 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στη διαδικτυακή δραστηριότητα «αποστολή ευλογιών».

“Πιστεύουμε ότι η νέα ετικέτα της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας τα επόμενα δέκα χρόνια θα πρέπει να είναι η έξυπνη οικονομία και όλοι οι τομείς, οι βιομηχανίες και οι κατευθύνσεις θα πρέπει να στραφούν στην έξυπνη ανάπτυξη”, δήλωσε ο Li Yanhong, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Baidu.

Η επιταχυνόμενη κατασκευή νέων υποδομών έθεσε σταθερά θεμέλια για την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας του διαδικτύου και την ευρύτερη εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφοριών επόμενης γενιάς, δήλωσε ο Liu Jiuru, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Huasting, ενός ερευνητικού κλάδου της βιομηχανίας.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης νέας γενιάς ενσωματώνεται και εφαρμόζεται σε διάφορες βιομηχανίες με βαθύτερο και γρηγορότερο τρόπο, προωθώντας τη μετατροπή όλων των οικονομικών και κοινωνικών τομέων από την ψηφιακή ανάπτυξη και την ανάπτυξη δικτύων σε έξυπνη ανάπτυξη, πρόσθεσε ο Liu.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *