Μάλτα και Κίνα εγκαινιάζουν συνεργασίες υψηλού επιπέδου

Η Μάλτα ανυπομονεί να ενισχύσει συνεργασίες υψηλού επιπέδου με την Κίνα σε επίπεδο συντονισμό διεθνών φόρα για να ενισχύσει και να προωθήσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Μάλτας George Vella.

Ο Vella έκανε τα σχόλια όταν συναντήθηκε με τον νεοδιορισμένο Κινέζο Πρέσβη στη Μάλτα Yu Dunhai στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας. Επίσης, μίλησε ιδιαίτερα για τις σχέσεις Μάλτας-Κίνας και ευχαρίστησε την Κίνα για την υποστήριξή της στη χώρα του στην καταπολέμηση του COVID-19.

Οι σχέσεις Μάλτας-Κίνας έθεσαν ένα μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χωρών διαφορετικών μεγεθών, πληθυσμών, πολιτιστικών παραδόσεων και πολιτικών συστημάτων, δήλωσε ο Yu όταν παρουσίασε τα διαπιστευτήριά του στη Βέλλα.

Ο Yu σημείωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν το 2018 μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού οικοδόμηση του Belt and Road, χαρτογράφηση ενός νέου σχεδίου διμερούς συνεργασίας σε ολόκληρη τη νέα εποχή. Από το ξέσπασμα του COVID-19, η Κίνα και η Μάλτα στέκονται μαζί και επέδειξαν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την πρόκληση από κοινού.

Ο Yu είπε ότι καθώς οι δύο πλευρές θα γιορτάσουν την 50ή επέτειο των διμερών σχέσεων τους τον Ιανουάριο του 2022, η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Μάλτα για να ενισχύσει τον διάλογο, την επικοινωνία και τη συνεργασία, να συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά η μία χώρα την άλλη σε διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και να υποστηρίζει από κοινού την πολυμέρεια έτσι ώστε να ανέβουν οι σχέσεις τους σε ένα νέο υψηλό επίπεδο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *