Η Λευκορωσία ανοίγει γενικό προξενείο στο Chongqing της Κίνας

Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας άνοιξε επίσημα την Πέμπτη ένα νέο γενικό προξενείο στο δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

Στην τελετή έναρξης, ο Li Bo, αντιδήμαρχος του Chongqing δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν για να προωθήσουν από κοινού την ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Λευκορωσίας και να επεκτείνουν την αμοιβαία επωφελής συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο Li είπε ότι, τα τελευταία χρόνια, η ολοκληρωμένη στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-Λευκορωσίας, η οποία περιλαμβάνει αμοιβαία εμπιστοσύνη και win-win συνεργασία, ενισχύεται συνεχώς και έχουν επιτευχθεί καρποφόρα αποτελέσματα στην από κοινού οικοδόμηση του Belt and Road.

Ο Yuri Senko, πρεσβευτής της Λευκορωσίας στην Κίνα, δήλωσε ότι ελπίζει ότι το επίσημο άνοιγμα του τρίτου Γενικού Προξενείου στην Κίνα θα προσθέσει κάποια κίνηση και περιεχόμενο στην εμπορική, οικονομική, επενδυτική και ανθρωπιστική συνεργασία μεταξύ Λευκορωσίας και Chongqing.

“Η Κίνα είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Λευκορωσίας στον κόσμο”, είπε. “Σήμερα προχωρούμε ενεργά προς την κατεύθυνση των σχέσεων Λευκορωσίας-Κίνας σε ένα νέο επίπεδο ισχυρής αδελφότητας και εταιρικής σχέσης παντός καιρού. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί στις σημερινές πραγματικότητες και θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία των χωρών μας.”

Η δικαιοδοσία του νέου προξενείου περιλαμβάνει το Chongqing και τις επαρχίες Sichuan, Shaanxi, Gansu, Hubei, και Yunnan.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *