Η Κίνα ενθαρρύνει τις εταιρείες να επενδύσουν σε έργα υποδομής στις Φιλιππίνες

Η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρείες να συμμετάσχουν στα εμπορικά έργα στις Φιλιππίνες για να βοηθήσουν τη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας να οικοδομήσει την απαραίτητη υποδομή της, δήλωσε την Πέμπτη ο Κινέζος πρέσβης στις Φιλιππίνες Huang Xilian.

“Η Κίνα κατανοεί την επιθυμία των τοπικών κυβερνήσεων των Φιλιππίνων να προωθήσουν έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας. Ωστόσο, τα έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας απαιτούν μεγάλες επενδύσεις και μεγάλες περιόδους”, δήλωσε ο Huang, ενώ περιόδευε στο εργοτάξιο μιας γέφυρας στη Μανίλα που δωρίστηκε από την Κίνα.

Στις συνομιλίες του, ο Huang ανέφερε επίσης ένα πρόσφατα ακυρωμένο έργο αεροδρομίου στην επαρχία Cavite, νότια της Μανίλα, και έκανε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το έργο.

“Αυτό που ακυρώθηκε από την επαρχία Cavite ήταν το σχέδιο μελέτης σκοπιμότητας του αεροδρομίου Sangley Point, όχι το όλο έργο επένδυσης 10 δις δολαρίων ΗΠΑ”, δήλωσε ο Huang.

Σύμφωνα με τη συμφωνία και των δύο πλευρών, ο πλειοδότης, μια κοινοπραξία της κινεζικής εταιρείας και των Φιλιππίνων εταίρων της, θα επενδύσει μόνο 20 εκατ. δολάρια ΗΠΑ εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος και θα πραγματοποιήσει τη μελέτη σκοπιμότητας της κατασκευής γα το αεροδρόμιο Sangley Point για την επαρχιακή κυβέρνηση Cavite, πρόσθεσε ο Huang.

“Το έργο μελέτης σκοπιμότητας μεταξύ της επαρχίας Cavite και της κοινής επιχείρησης είναι ένα καθαρό εμπορικό έργο και δεν σχετίζεται με την κεντρική κυβέρνηση των Φιλιππίνων ή την κινεζική κυβέρνηση”, διευκρίνισε ο Huang.

“Δεν σχετίζεται επίσης με την Πρωτοβουλία Belt and Road ή με τρίτους. Μερικοί άνθρωποι πολιτικοποίησαν αυτό το ζήτημα με βάση τις εικασίες τους, των οποίων ο σκοπός είναι εντελώς άγνωστος”, δήλωσε ο Huang.

Ο Huang τόνισε περαιτέρω ότι απαιτεί από όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους να καταβάλουν μακροπρόθεσμες και αδιάκοπες προσπάθειες για να διασφαλίσουν την πρόοδο και την επιτυχία ενός έργου.

“Ελπίζουμε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις των Φιλιππίνων θα δημιουργήσουν επίσης ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για αυτούς, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αυξάνουν την ελκυστικότητά τους στο ξένο κεφάλαιο και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των κινεζικών εταιρειών που επενδύουν στις Φιλιππίνες”, δήλωσε ο Huang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *