Το Πακιστάν θα αγοράσει εμβόλιο από την Sinopharm της Κίνας

Το Πακιστάν αποφάσισε να κάνει προ-κράτηση εμβολίου για τον COVID-19 από την κινεζική κρατική εταιρεία Sinopharm για επείγουσα χρήση για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Εθνικών Υπηρεσιών Υγείας, Κανονισμών και Συντονισμού του Πακιστάν.

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου που συγκροτήθηκε ως όργανο εποπτείας για την προμήθεια του εμβολίου COVID-19, αποφασίστηκε ότι το Πακιστάν θα ακολουθήσει την πρακτική των περισσότερων χωρών να προ-κρατήσει το εμβόλιο για τον COVID-19 βάσει προκαταρκτικών αποτελεσμάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων, ανακοίνωσε το υπουργείο την Τετάρτη.

Αποφασίστηκε ότι η πακιστανική κυβέρνηση θα παράσχει δωρεάν εμβόλιο για τον COVID-19 για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, αφού το προμηθευτεί από την κινεζική εταιρεία.

Η επιτροπή ενημερώθηκε για τις συζητήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Πακιστάν (DRAP), η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης και ανάλυσης διαθέσιμων δεδομένων από κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Αποφασίστηκε επίσης ότι άλλοι κατασκευαστές εμβολίου για τον COVID-19 θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε μελλοντικές κρατήσεις για τις υπόλοιπες φάσεις εμβολιασμού, βάσει περαιτέρω δεδομένων και διαθεσιμότητας.

Η επιτροπή επανέλαβε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα ενθαρρυνθεί επίσης να προσεγγίσει το DRAP και να ακολουθήσει τις καθορισμένες διαδικασίες για την άδεια έκτακτης ανάγκης χρήσης οποιουδήποτε διαθέσιμου και ασφαλούς εμβολίου για τον COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *