Η εμπορευματική αμαξοστοιχία Κίνας-Ευρώπης μέσω του λιμανιού Xinjiang κτυπάει νέο ρεκόρ

Συνολικά 5.000 εμπορευματικά τρένα μεταξύ Κίνας και Ευρώπης έχουν διανύσει το Alataw Pass, ένα μεγάλο χερσαίο λιμάνι στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, φέτος, φτάνοντας σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ.

Ένα τρένο που μεταφέρει ηλεκτρονικά προϊόντα, ρούχα και άλλα αγαθά διέσχισε την Πολωνία στο Malaszewicze την Τετάρτη, και έτσι έγινε το 5.000 φορτηγό τρένο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης που ταξίδεψε μέσω αυτής της διαδρομής.

Τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης έχουν συμβάλει στον παγκόσμιο αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, ιδίως στην εξασφάλιση της αλυσίδας εφοδιασμού μεταξύ των χωρών και των περιοχών “Belt and Road”, δήλωσε ο Xu Yueheng, τελωνειακός υπάλληλος της Alataw Pass.

Η Alataw Pass ξεκίνησε την υπηρεσία εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Κίνας-Ευρώπης το 2011. Προς το παρόν, 22 γραμμές διασχίζουν το πέρασμα, φτάνοντας σε 13 χώρες όπως η Γερμανία και η Πολωνία.

Τα εισαγόμενα εμπορεύματα που μεταφέρονται με τα τρένα περιλαμβάνουν αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, ξυλεία και βαμβακερά, ενώ οικιακές συσκευές και προϊόντα για καθημερινές ανάγκες συγκαταλέγονται στα εξαγόμενα είδη, σύμφωνα με τον Xu.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *