Η Κίνα βλέπει αύξηση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών

Η Κίνα σημείωσε ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διακοπών της Πρωτοχρονιάς, χάρη στις κεντρικές και τοπικές πολιτικές για την ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης, ανέφερε τη Δευτέρα το Economic Information Daily.

Σύμφωνα με στοιχεία της China UnionPay, την πρώτη ημέρα του 2021, οι διατραπεζικές συναλλαγές μέσω του δικτύου της ανήλθαν σε 359,2 δις γιουάν (περίπου 55,07 δις δολάρια ΗΠΑ), γεγονός που δείχνει ότι η κατανάλωση της Κίνας έχει σχεδόν επιστρέψει στο προ-πανδημικό επίπεδο.

Οι τοπικές πολιτικές έδωσαν ώθηση στην ανάκαμψη της κατανάλωσης, ενώ πριν από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, πολλές περιοχές έχουν εφαρμόσει μέτρα για την αύξηση της κατανάλωσης.

Για παράδειγμα, η επαρχία Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας έχει διαθέσει 94,5 εκατομ. γιουάν για να επεκτείνει την κατανάλωση σε τομείς όπως ο τουρισμός, τα αυτοκίνητα και οι οικιακές συσκευές. Η πρωτεύουσα της Κίνας Πεκίνο ξεκίνησε μια εκστρατεία με θέμα «μήνα κατανάλωσης» αγγίζοντας τις ειδικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των δύο πιο σημαντικών παραδοσιακών φεστιβάλ, το νέο έτος και το εαρινό φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου φέτος.

Εκτός από τις πολιτικές σε τοπικό επίπεδο, η κεντρική κυβέρνηση υιοθέτησε επίσης μακροπρόθεσμες πολιτικές για την τόνωση της κατανάλωσης.

Το Υπουργείο Εμπορίου (MOC) έχει παραγγείλει πρόσφατα περισσότερα κέντρα εξυπηρέτησης χτισμένα σε αστικές και αγροτικές περιοχές που ενσωματώνουν υπηρεσίες τροφοδοσίας, καθαριότητας, βρεφικών σταθμών και φροντίδας ηλικιωμένων, και παρότρυνε να τροποποιήσουν τα υπάρχοντα κέντρα για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους με ψηφιακά εμπόδια, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατανάλωσης φιλικκό για ηλικιωμένους.

Χάρη σε αυτές τις πολιτικές, επικρατεί η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της κατανάλωσης στην Κίνα. Ο Guan Lixin, ερευνητής της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας, δήλωσε ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, θα ικανοποιήσει τις διαφοροποιημένες και αναβαθμισμένες απαιτήσεις και θα βελτιστοποιήσει το περιβάλλον κατανάλωσης.

Ο Guan πρότεινε ότι το 2021, η κατανάλωση θα συνεχίσει να ανακάμπτει. Με αυτόν τον τρόπο, η Κίνα αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αγαθών στον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *