Στο θέρετρο Sanya δημιουργήθηκαν 158 επιχειρήσεων ξένων κεφαλαίων το 2020

Η Sanya, μια παραθεριστική πόλη της επαρχίας Hainan της νότιας Κίνας, είδε την ίδρυση 158 νέων επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό το 2020, μια ετήσια αύξηση κατά 163%, ανέφερε η Hainan Daily Friday.

Μεταξύ αυτών, υπάρχουν 13 εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό με συνολική καταχωρισμένη επένδυση άνω των 20 εκατομ. δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 500 κορυφαίων επιχειρήσεων όπως η Yum China Holdings, Inc. και η Rio Tinto Plc.

Βασισμένη στις ευνοϊκές πολιτικές και τους πόρους της Sanya, η πόλη προσελκύει πόρους υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο με τη διεξαγωγή ακριβών επενδυτικών οδηγών, δήλωσε ο Wu Haifeng, αντιδήμαρχος της Sanya.

Το 2020, η Sanya προσέλκυσε επενδύσεις από 29 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας, ενώ η πραγματική χρήση των ξένων κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 18% από έτος σε έτος.

Ο τομέας των ξένων επενδύσεων έχει επεκταθεί από από ακίνητα σε βασικούς τομείς της κατασκευής λιμένων ελεύθερου εμπορίου, όπως έδρα επιχειρήσεων, επιχειρηματικές υπηρεσίες, υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών και επιστημονική έρευνα.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα την Hengli Group, μια από τις “World Top 500” εταιρίες, που έχει δημιουργήσει μια έδρα που περιλαμβάνει κέντρο αγορών, κέντρο πωλήσεων και επιστημονικό κέντρο στη Sanya, σύμφωνα με τον όμιλο Hengli, προσθέτοντας ότι αναμένεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και βιομηχανική βάση υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή στο μέλλον.

Προς το παρόν, περισσότερες από 20 επιχειρήσεις και ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό διαπραγματεύονται επενδύσεις με τη Sanya, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπορικό κέντρο αφορολόγητων ειδών, ο τουρισμός και οι ενδιάμεσες υπηρεσίες.

Ο Gu Xiyin, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Προώθησης Επενδύσεων της Sanya αποκαλύπτει ότι η Sanya θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στην εφαρμογή συστηματικής διαχείρισης επενδυτικών πληροφοριών για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων παγκοσμίως.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *