Το ΑΕΠ της Κίνας ενδέχεται να αυξηθεί κατά 9,5% το 2021

Το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 9,5% το 2021, δήλωσε ο Zhu Tong, πρόεδρος της Deutsche Bank (Κίνα) σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι οι ξένοι επενδυτές θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην Κίνα, και ότι με ταχεία ανάπτυξη και υψηλό επιτόκιο, η κεφαλαιαγορά της Κίνας θα παραμείνει ελκυστική για ξένους επενδυτές. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά χερσαίων ομολόγων στον κόσμο, η αγορά ομολόγων της χώρας αναμένεται να δει 1,2 τρις γιουάν (περίπου 0,19 τρις δολάρια ΗΠΑ) εισροές κεφαλαίου το 2021.

Το φαινόμενο αυτό προσέλκυσης κεφαλαίων έχει δύο λόγους, πρώτον, η Κίνα θα διαδραματίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ότι η Κίνα εντείνει το άνοιγμα της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Ως παίκτης της αγοράς, η Deutsche Bank επωφελήθηκε από τις δραστηριότητές της στην Κίνα. Έχει σημειώσει σημαντικές ανακαλύψεις στη χρηματοδότηση χρέους από τότε που η τράπεζα εγκρίθηκε ως ασφαλιστής κατηγορίας Α τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η τράπεζα βοήθησε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας να εκδώσει 6 δις δολάρια ΗΠΑ κρατικά ομόλογα και 4 δις ευρώ κρατικά ομόλογα το 2020.

Σύμφωνα με τον Zhu, η δέσμευση της Κίνας να ανοίξει ευρύτερα παρέχει μεγάλες ευκαιρίες για ξένες τράπεζες στις δραστηριότητες τους στην Κίνα και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *