Ο υπουργός εμπορίου της Κίνας ανακοινώνει επέκταση της κατανάλωσης ενισχύοντας το άνοιγμα της αγοράς

Η Κίνα θα απελευθερώσει περαιτέρω το καταναλωτικό της δυναμικό για να προωθήσει τη δημιουργία μιας ισχυρής εγχώριας αγοράς, ενώ θα ανοίξει και σε υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε ο Wang Wentao, υπουργός Εμπορίου της χώρας, σε πρόσφατη συνέντευξη με την Xinhua.

Για να επεκτείνει την εγχώρια ζήτηση, η Κίνα θα συνεχίσει να αναβαθμίζει την παραδοσιακή κατανάλωση, με προσαρμοσμένα μέτρα για την ενίσχυση της κατανάλωσης και για να διασφαλίσει ότι περισσότερες αγροτικές περιοχές θα είναι προσβάσιμες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Η χώρα θα δημιουργήσει περισσότερα νέα μοντέλα κατανάλωσης, εν μέσω των προσπαθειών για ψηφιοποίηση επιχειρήσεων και θα ενθαρρύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως το 5G και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, (InternetofThings), δήλωσε ο Wang.

Βελτιώνοντας την καταναλωτική αγορά και την εμπορική κυκλοφορία και δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον αγοράς, η χώρα θα μετατρέψει μια σειρά πόλεων σε διεθνή κέντρα κατανάλωσης, θα δημιουργήσει κύκλους ζωής 15 λεπτών στην κοινότητα και θα εισαγάγει περισσότερα καταστήματα σε γειτονιές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εμπορίου προέτρεψε για περισσότερες προσπάθειες στη σταθεροποίηση του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων εν μέσω περίπλοκων συνθηκών το 2021.

Κατά συνέπεια, η Κίνα θα δημιουργήσει περισσότερες ζώνες επίδειξης για την προώθηση των εισαγωγών, θα προωθήσει την καινοτομία στο εμπόριο υπηρεσιών σε πιλοτικές περιοχές και θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για τη διευκόλυνση του εμπορίου με χώρες κατά μήκος της ζώνης και του δρόμου, δήλωσε ο Wang.

Η χώρα θα επιμείνει στο άνοιγμα ευρύτερων και χαλαρωτικών κανόνων εισόδου στην αγορά, δήλωσε ο Wang, ζητώντας την εφαρμογή των νέων αρνητικών καταλόγων για ξένες επενδύσεις και περισσότερων πιλοτικών τομέων για το άνοιγμα του κλάδου των υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, η Κίνα θα παίξει πλήρως το ρόλο της θεσμικής καινοτομίας στην προώθηση της δημιουργίας ζωνών ελεύθερου εμπορίου (FTZ) και λιμένων ελεύθερου εμπορίου, σύμφωνα με τον Wang.

Η χώρα θα προωθήσει το άνοιγμα σε υψηλό επίπεδο λαμβάνοντας μέτρα όπως η καθιέρωση ενός αρνητικού καταλόγου για το διασυνοριακό εμπόριο υπηρεσιών σε FTZ, και το ευρύτερο άνοιγμα σε τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία και η υποστήριξη των FTZ για την ανάπτυξη βιομηχανιών με διακριτικά πλεονεκτήματα.

Για να διευρύνει τον «κύκλο φίλων» της παγκοσμίως, η Κίνα θα εντείνει τις προσπάθειές της για επέκταση του δικτύου ζώνης ελεύθερων συναλλαγών σε ολόκληρο τον κόσμο, διαπραγματεύοντας και υπογράφοντας συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (FTA) με περισσότερους εμπορικούς εταίρους, δήλωσε ο Wang.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα έχει υπογράψει ΣΕΣ με 26 χώρες και περιοχές, με το ποσοστό της εμπορικής αξίας με τους εταίρους της ΣΕΣ στο συνολικό εξωτερικό εμπόριο της χώρας να φτάνει το 35%.

Η Κίνα έχει σημειώσει αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην προώθηση των πολυμερών συναλλαγών το 2020, με την υπογραφή της ορόσημης Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP) και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επενδυτική συνθήκη Κίνας-ΕΕ.

Η χώρα θα εντείνει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι το RCEP θα τεθεί σε ισχύ και θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό, διευκολύνοντας παράλληλα τις διαπραγματεύσεις ΣΕΣ-Κίνας-Ιαπωνίας-ROK και ενεργοποιώντας τη σκέψη για ένταξη στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Συνεργασία μεταξύ του Ειρηνικού, δήλωσε ο Wang.

Θα γίνουν επίσης προσπάθειες για την αύξηση του ποσοστού εμπορίου αγαθών που απολαμβάνει μηδενικά τιμολόγια, τη διεύρυνση της πρόσβασης στην αγορά για το εμπόριο υπηρεσιών και τις επενδύσεις και τη διασφάλιση των επιχειρήσεων που επωφελούνται περισσότερο από τις ΣΕΣ, πρόσθεσε ο Wang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *