Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της Κίνας 5G αναμένεται να καταλάβουν πάνω από το 75% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων το 2020

Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων 5G στην Κίνα αναμένεται να αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ανέφερε η Securities Daily τη Δευτέρα με αναφορά στον Wu Hequan, ακαδημαϊκό της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών.

Σύμφωνα με τον Wu, οι πωλήσεις της αγοράς κινητών τηλεφώνων της Κίνας ενδέχεται να υπερβούν ένα τρισεκατομμύριο γιουάν το 2021.

Τα δεδομένα από την Ακαδημία Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) έδειξαν ότι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, οι αποστολές κινητών τηλεφώνων στην εγχώρια αγορά της Κίνας ανήλθαν σε 281 εκατομμύρια, με τα κινητά τηλέφωνα 5G να καταγράφουν 144 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 51,4% των σύνολο.

Μόνο τον Νοέμβριο, οι αποστολές κινητών τηλεφώνων 5G στην κινεζική αγορά κατέλαβαν το 68,1 τοις εκατό των συνολικών αποστολών κινητών τηλεφώνων την ίδια περίοδο, παρουσίασαν τα δεδομένα της CAICT.

Ο Liu Liehong, Αντιπρόεδρος Βιομηχανίας και Πληροφορικής, κάποτε είπε στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου 5G 2020 που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο Γκουάνγκτζου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, ότι 253 τύποι τερματικών έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Κίνα με 218 από αυτά ήταν κινητά τηλέφωνα 5G.

Η 5G έχει γίνει η τυπική διαμόρφωση των κυριότερων μοντέλων κινητών τηλεφώνων και θα διεισδύσει στο 90% των νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων το 2021, δήλωσε ο Yang Fan, διευθυντής του Terminal and Entrance Application Center με την Analysys International, μια εταιρεία έρευνας αγοράς.

Σήμερα, η Κίνα πρωτοστατεί στον κόσμο στην ανάπτυξη 5G. Σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας εταιρείας έρευνας αγοράς International Data Corporation (IDC), οι αποστολές κινητών τηλεφώνων 5G σε όλο τον κόσμο μπορεί να φτάσουν περίπου 240 εκατομμύρια το 2020, ενώ περισσότερα από 160 εκατομμύρια από αυτά μπορεί να συνεισφέρουν η Κίνα, αντιπροσωπεύοντας περίπου 67,7 τοις εκατό του συνόλου, και η Κίνα θα συνεχίσει να παίρνει περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας 5G της Κίνας είναι μια σημαντική αγορά σε όλο τον κόσμο και για εγχώριους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, κατέχοντας απόλυτα κυρίαρχη θέση μεταξύ των παγκόσμιων αγορών κινητών τηλεφώνων, δήλωσε ο Zhou Xibing, ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών για Soft Power των Κινέζικων Τοπικών Επιχειρήσεων.

Ο Ζου σημείωσε ότι στο μέλλον, ειδικά μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων 5G της Κίνας θα οδηγήσουν σε ένα σημαντικό κύμα αντικατάστασης κατά τη διάρκεια του οποίου το παγκόσμιο τοπίο κινητών τηλεφώνων θα υποστεί σημαντικές αλλαγές.

Έμαθε ότι για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κινητών τηλεφώνων 5G, κορυφαίοι Κινέζοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων εντείνουν τις προσπάθειές τους στην έρευνα και την ανάπτυξη σχετικών τσιπ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *