Η πράσινη δέσμευση της Κίνας ενισχύει τον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η δέσμευση της Κίνας να σταματήσει την αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα έχει δώσει ώθηση στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε αξιωματούχος του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης ανάπτυξης, δήλωσε ο Beate Trankmann, εκπρόσωπος της UNDP για την Κίνα, σε αποκλειστική συνέντευξη.

Σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει τη μεγαλύτερη αγορά πράσινων ομολόγων στον κόσμο, ο Trankmann είπε ότι η χώρα πρέπει να οικοδομήσει πάνω σε αυτές τις προσπάθειες και να συνεχίσει να επιδιώκει την πράσινη ανάπτυξη.

Το UNDP ξεκίνησε την πρώτη έκθεση για την ανθρώπινη ανάπτυξη το 1990 για τη μέτρηση της ευημερίας των ανθρώπων σε διάφορες χώρες με βάση τρεις διαστάσεις: υγεία, εκπαίδευση και εισόδημα.

Η φετινή έκθεση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της ανθρώπινης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η πρόοδος δεν καθορίζεται μόνο από την ευημερία των ανθρώπων αλλά και από την ευημερία του πλανήτη.

“Η έννοια της ανθρώπινης ανάπτυξης δεν ήταν ποτέ μόνο για το μέγεθος της πίτας, αλλά πάντα για τις φέτες της πίτας και τον τρόπο διανομής τους και, όπως το αναφέρει η έκθεση, τώρα πρέπει επίσης να εξετάσουμε το φούρνο”, δήλωσε ο Trankmann .

Η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανθρώπινη ανάπτυξη από την πρώτη δημοσίευση της έκθεσης, καθιστώντας την πρώτη χώρα που έχει μετακινηθεί από την κατηγορία χαμηλής ανθρώπινης ανάπτυξης στην κατηγορία υψηλής ανθρώπινης ανάπτυξης.

Η ώθηση της χώρας για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας συνέβαλε πολύ στην πρόοδο αυτή, δήλωσε ο Trankmann, προσθέτοντας ότι η Κίνα έχει αναλάβει σταθερές πολιτικές δεσμεύσεις για την ανακούφιση της φτώχειας και έχει βάλει διάφορους πόρους σε αυτό το σκοπό.

Η χώρα σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο και στις τρεις σημαντικές διαστάσεις της ανθρώπινης ανάπτυξης, με την αύξηση της μακροζωίας των ανθρώπων, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και το εισόδημα με την πάροδο των ετών, σημείωσε.

Ενώ όλες οι χώρες αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση στην ανθρώπινη ανάπτυξη φέτος λόγω του οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου του COVID-19, ο Trankmann είπε ότι η πτώση για την Κίνα θα ήταν μικρότερη από άλλες χώρες καθώς κατάφερε να βγει γρήγορα από τον ιό και αναμένεται να επιτύχει θετική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *