Οι εμπορικοί δεσμοί Ουκρανίας-Κίνας

Ο Ουκρανός Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Gennady Chyzhyrkov μετά από τηλεδιάσκεψη του Κινεζικού-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Κίνα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ουκρανίας το 2019 και ο διμερής κύκλος εργασιών ανήλθε σε περίπου 13 δις δολάρια ΗΠΑ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2020, παρά την πανδημία COVID-19, ο κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές της Ουκρανίας προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 70%.

«Ο τρέχων κύκλος εργασιών εμπορευμάτων μεταξύ Ουκρανίας και Κίνας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά και η Ουκρανία έχει πολλά να προσφέρει στην Κίνα στις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, προϊόντων με υψηλό βαθμό μεταποίησης και υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Ο κ. Chyzhykov δήλωσε ότι η Αεροπορία, η Ενέργεια, ο Εφοδιασμός, η Μηχανολογία, η Βιομηχανίες Τροφίμων και Γεωργίας, και ο σχεδιασμός και η κατασκευή εξοπλισμού ηλεκτροπαραγωγής είναι τομείς προτεραιότητας συνεργασίας.

Το επιχειρηματικό συμβούλιο Κίνα-Ουκρανίας ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ως μόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των επιχειρηματικών κύκλων των δύο χωρών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *