Η Κίνα και οι ASEAN δεσμεύονται για την προστασία της περιφερειακής σταθερότητας

Η Κίνα και η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) δεσμεύτηκαν την Τετάρτη να κάνουν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

Η υπόσχεση πραγματοποιήθηκε στην 11η Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κίνας – ASEAN, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω με ηλεκτρονικό τρόπο. Στην εκδήλωση ήταν πρόεδροι οι Κινέζοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υπουργός Άμυνας Wei Fenghe και ο Βιετνάμ Υπουργός Άμυνας Ngo Xuan Lich. Το Βιετνάμ κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του ASEAN φέτος.

Η Κίνα και οι χώρες του ASEAN υποστήριξαν και βοήθησαν η μία την άλλη έναντι της πανδημίας COVID-19, επιδεικνύοντας βαθιά φιλία, δήλωσε ο Wei.

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ASEAN για να οικοδομήσει μια στενότερη κοινότητα με κοινό μέλλον μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσε.

Ο Wei είπε ότι η αμυντική συνεργασία Κίνας και ASEAN συνεχώς ενισχύεται και εμβαθύνει, δίνοντας ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα συνεργασίας περιφερειακής ασφάλειας. Ο κινεζικός στρατός είναι πρόθυμος να εμβαθύνει την πραγματιστική συνεργασία με τις στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών του ASEAN για την αντιμετώπιση διαφόρων κινδύνων και προκλήσεων ασφαλείας, είπε.

Οι ηγέτες της άμυνας του ASEAN έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή συγκράτηση της επιδημίας και την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και μίλησαν ιδιαίτερα για τις προσπάθειες της Κίνας για τη διεξαγωγή αμυντικής συνεργασίας με τον ASEAN. Εξέφρασαν δε, την προθυμία να συνεργαστούν με την Κίνα για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τη διασφάλιση της ειρηνικής ανάπτυξης της περιοχής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *