Το Μπρουνέι θα αναπτύξει το FinTech με επιμέλεια

Για να διασφαλιστεί ότι οι μελλοντικοί συστημικοί κίνδυνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα, οι εξελίξεις της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) πρέπει να παρακολουθούνται επιμελώς, ανέφεραν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη του Μπρουνέι.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ FinTech στο Μπρουνέι Νταρουσαλάμ πραγματοποιείται από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, και διοργανώνεται από κοινού από το Κέντρο Ισλαμικής Τραπεζικής, Χρηματοδότησης και Διαχείρισης και Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ FinTech της Σιγκαπούρης, με την υποστήριξη από το Autoriti Monetari Brunei Darussalam (AMBD), την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ο Haji Awang Abu Bakar, Υπουργός Εσωτερικών του Μπρουνέι και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AMBD, δήλωσε ότι η AMBD υπήρξε πάντα υποστηρικτής της ανάπτυξης της FinTech στο Μπρουνέι και έχει ξεκινήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα.

Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η εισαγωγή ενός FinTech Regulatory Sandbox, το οποίο παρέχει στους συμμετέχοντες, ιδίως στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον για να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τις λύσεις τους FinTech.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ ότι σήμερα η AMBD έχει αναβαθμίσει το τρέχον FinTech Regulatory Sandbox στο FinTech Regulatory Sandbox 2.0, όπου η διαδικασία εφαρμογής έχει βελτιωθεί για να μειώσει τον χρόνο αξιολόγησης της εφαρμογής”, δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη.

Ο Hajah Rokiah, Διευθύνων Σύμβουλος της AMBD είπε ότι το φεστιβάλ FinTech παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες της FinTech γενικά, και να δώσει παγκόσμια προβολή στην αναπτυσσόμενη κοινότητα FinTech του Μπρουνέι καθώς και στις αναπτυξιακές του προσπάθειες.

“Η ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα θα συνεχίσει να παραμένει βασική ατζέντα για την AMBD, ιδίως στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, η οποία έχει αναγνωριστεί ως πιθανός κινητήριος μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα στον χρηματοοικονομικό τομέα του Μπρουνέι Νταρουσαλάμ 2016-2025”, ανέφερε.

Το World FinTech Festival 2020 πραγματοποιείται υβριδικά με συνδυασμό φυσικών και εικονικών δραστηριοτήτων. Πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων του Μπρουνέι, στελεχών τραπεζών και διπλωματικών αντιπροσώπων στο Μπρουνέι, παρακολούθησαν τις συνεδρίες την Τετάρτη, ενώ χιλιάδες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις διαδικτυακές δραστηριότητες της εκδήλωσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *