Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ προβλέπει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 5% το επόμενο έτος

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ (HKTDC) προέβλεπε ότι οι εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ το 2021 θα αυξηθούν κατά 5% από έτος σε έτος, καθώς το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά και οι ηπειρωτικές αγορές θα προσφέρουν επίσης σημαντική ώθηση.

Ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την εξασθενημένη παγκόσμια ζήτηση, τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και τον αυξημένο προστατευτισμό, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αναμένεται να αρχίσουν να επανέρχονται σε πιο φυσιολογικό επίπεδο όταν το εμβόλιο COVID-19 καθίσταται διαθέσιμο, επιτρέποντας στην παγκόσμια οικονομία να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει, τόνισε ο διευθυντής έρευνας του HKTDC Νίκολας Κουάν την Τετάρτη.

“Οι εξαγωγές του Χονγκ Κονγκ έχουν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν με τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από την πολιτική “διπλής κυκλοφορίας” της ηπειρωτικής χώρας και την ανάπτυξη της περιοχής Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο,” είπε.

Ο Kwan ανέφερε επίσης και καποιους ευνοϊκούς παράγοντες, όπως την εφαρμογή μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και την υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP).

Ο δείκτης εξαγωγών HKTDC αυξήθηκε για τρία συνεχόμενα τρίμηνα – ανακάμπτοντας από χαμηλό ρεκόρ 16 σε 36,2 – το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Περίπου το 60% των επιχειρήσεων, που ερωτήθηκαν για τον δείκτη, προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν αμετάβλητες το επόμενο έτος, ανέφερε το HKTDC, το οποίο επίσης έκανε μια ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τις συνολικές εξαγωγές του τρέχοντος έτους, από πτώση 10% σε 3% δηλ πιο ήπια πτώση.

Το HKTDC διεξάγει έρευνα κάθε τρίμηνο, με συνεντεύξεις με 500 τοπικούς εξαγωγείς από έξι μεγάλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων, ηλεκτρονικών ειδών, κοσμημάτων, ρολογιών, παιχνιδιών και ενδυμάτων, για να εκτιμήσει την επιχειρηματική τους εμπιστοσύνη στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές εξαγωγών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *