Η Κίνα είναι αξιόπιστος και καλός φίλος της Κύπρου, λέει ο πρόεδρος της Κύπρου

Η Κίνα είναι αξιόπιστος κααι καλός φίλος της Κύπρου και η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την Κίνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε τις ανακοινώσεις την Πέμπτη σε τελετή παρουσίασης διαπιστευτηρίων που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να καλωσορίσει την ανάληψη της θητείας του Liu Yantao, του νέου Κινέζου πρέσβη στην Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε επίσης τη συνεχή δέσμευση της Κύπρου στην πολιτική της Κίνας.

Σημειώνοντας ότι η Κύπρος και η Κίνα θα γιορτάσουν την 50ή επέτειο των διμερών διπλωματικών δεσμών το επόμενο έτος, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι η χώρα του θα “συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση της Πρωτοβουλίας Belt and Road, στην εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου-Κίνας και στη διατήρηση σταθερών και υγιών πυλώνων ανάπτυξης για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κίνας-ΕΕ.”

Ο κ. Λιου είπε ότι η Κίνα και η Κύπρος υπήρξαν καλοί φίλοι, αδελφοί και εταίροι αμοιβαίας υποστήριξης και αμοιβαίου οφέλους και ότι η Κίνα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την επέτειο ως «ευκαιρία να ενισχύσει από κοινού τη φιλική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς και να προωθήσει τις σχέσεις Κίνας και Κύπρου σε ένα νέο επίπεδο.”


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *