Ανεπηρέαστες οι Βρετανικές επιχειρήσεις στην Κίνα παρά το COVID-19

Οι Βρετανικές εταιρείες στην Κίνα παρέμειναν ανθεκτικές, αισιόδοξες και αφοσιωμένες παρά τα δεινά της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα.

Η Κίνα παρέμεινε κορυφαία αγορά προτεραιότητας για τις βρετανικές επιχειρήσεις χάρη στη σταδιακή οικονομική ανάκαμψή της. Συνεχίζουν να αυξάνουν ή να διατηρούν την επένδυση, παρά τα επίπεδα αισιοδοξίας που έχουν υποχωρήσει πέρυσι, σύμφωνα με το British Business in China: Sentiment Survey 2020-2021.

Η έρευνα συνέταξε τις απόψεις 256 μεγάλων και μικρών βρετανικών εταιρειών σε ολόκληρη την Κίνα, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 20 δις λίρες (26,67 δις δολάρια ΗΠΑ) εσόδων στην Κίνα.

Παρά τις εκκλήσεις για αποσύνδεση από την Κίνα που προέρχονται από ορισμένα κέντρα της Ουάσιγκτον, οι βρετανικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Κίνα έχουν δείξει το λιγότερο ενδιαφέρον. Δύο στις πέντε επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν την Κίνα ως την κορυφαία αγορά προτεραιότητας, ενώ μόνο το 3% μετεγκαθιστά ενεργά δραστηριότητες από την Κίνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Κίνα αναμένεται να είναι η μόνη μεγάλη οικονομία στον κόσμο που θα σημειώσει επέκταση φέτος καθώς οι ζωές επανέρχονται σταθερά στην κανονικότητα. Αναγνωρίζοντας την «αξιοσημείωτη» οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, οι βρετανικές εταιρείες ελπίζουν, επίσης, για βαθύτερη μεταρρύθμιση της αγοράς και περαιτέρω ελευθέρωση της αγοράς στην Κίνα και ενδιαφέρονται περισσότερο για την τεχνολογική καινοτομία και τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας, έδειξε η έρευνα.

«Σε μια εποχή που η κινεζική οικονομία έχει αναδυθεί από την αναταραχή της πανδημίας COVID-19, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τις ευκαιρίες και επίσης τις πιθανές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές εταιρείες στο 2021», δήλωσε ο St. John Moore, πρόεδρος της Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τρεις στις πέντε βρετανικές επιχειρήσεις εξέφρασαν ανησυχίες για την τρέχουσα κατάσταση της διμερούς σχέσης Κίνας και Μεγ. Βρετανίας και τον αντίκτυπό της στις δραστηριότητές τους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *