Οι χώρες BRICS εγκαινιάζουν κέντρο συνεργασίας καινοτομίας στο Xiamen

Το κέντρο καινοτομίας των χωρών BRICS “Partnership on New Industrial Revolution” ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη στην κινεζική πόλη Xiamen, όπως αναφέρθηκε στη 12η Σύνοδο Κορυφής BRICS στα μέσα Νοεμβρίου.

“Το κέντρο καινοτομίας θα αποτελέσει ένα βήμα για τις χώρες BRICS να κάνουν χρήση της τεχνολογικής καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού που επέφερε η νέα βιομηχανική επανάσταση”, δήλωσε ο Guo Yezhou, πρόεδρος του Συμβουλίου της Κίνας για Συνεργασία Think-tank BRICS.

Οι εκτεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 έχουν γίνει ένας απροσδόκητος επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού, δήλωσε ο Li Yong, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, μέσω βίντεο, σε ένα φόρουμ BRICS στο Xiamen για να σηματοδοτήσει τα εγκαίνια του κέντρου.

Μιλώντας στο περιθώριο του φόρουμ, ο Anil Kishora, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κινδύνου της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης, δήλωσε ότι το κέντρο θα βοηθήσει τις χώρες BRICS να συγκεντρώσουν ιδέες για το πώς να χρησιμοποιούν καλύτερα τις τεχνολογίες, όπως το AI, το big data, και το blockchain.

“Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του κέντρου στο Xiamen σηματοδοτεί την αρχή ενός αξιοσημείωτου ταξιδιού που θα καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των οικονομιών BRICS και θα αναπτύξει κοινές προσεγγίσεις ενόψει των παγκόσμιων προκλήσεων”, δήλωσε ο Kishora.

Οι χώρες BRICS, δηλαδή η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, διαθέτουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *