Η Κίνα θα ενισχύσει την υποστήριξη σε μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Οι μικρές και μεσαίες κινεζικές εταιρείες και οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να βασίζονται σε μεγαλύτερη υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Οι ΜΜΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν βασική δύναμη για την υποστήριξη της ανθεκτικής οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης της Κίνας. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, του τρέχοντος έτους, συνολικά 44 εκατομμύρια εταιρείες και πάνω από 95 εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενοι έχουν εγγραφεί στη χώρα. Οι ΜΜΕ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και δημιουργούν περίπου το 60% του ΑΕΠ και παρέχουν πάνω από το 80% των θέσεων εργασίας.

Ως μέρος της στήριξης, το σύστημα των δανείων, των δανείων για πρώτη φορά, των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων και των ανανεώσεων δανείων χωρίς αποπληρωμή κεφαλαίου θα χαλαρωθεί και θα επεκταθεί. Επιτρέπεται η μείωση της διάρκειας των εμπορικών χαρτονομισμάτων από ένα έτος σε έξι μήνες, προκειμένου να μειωθεί η πίεση των επιχειρήσεων στις καθυστερημένες πληρωμές.

Θα ληφθούν επίσης πολλαπλά μέτρα για να βοηθήσουν τις ΜΜΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών στις εξορυκτικές βιομηχανίες. Οι μεγάλες εταιρείες θα λάβουν υποστήριξη για τη δημιουργία πλατφορμών που αντιστοιχούν στην προσφορά με τη ζήτηση σε βιομηχανικές αλυσίδες σε βασικούς τομείς.

Ένα από τα στοιχεία του προγράμματος θα είναι η αμερόληπτη εποπτεία και ο μηχανισμός αξιολόγησης του θεμιτού ανταγωνισμού που θα εφαρμοστεί αυστηρά έτσι ώστε όλοι οι παράγοντες της αγοράς να έχουν ίση μεταχείριση. Οι διακριτικές πολιτικές και οι κανονισμοί που εμποδίζουν τη συμμετοχή των παραγόντων της αγοράς στην οικονομική δραστηριότητα θα αναδιατυπωθούν και θα καταργηθούν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *