Ο Ιρλανδός υπουργός δεσμεύεται να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα

Ένας ανώτερος ιρλανδός αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι η φιλοδοξία του είναι να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα τα επόμενα χρόνια.

Ο Martin Heydon, υπουργός εξωτερικών της Ιρλανδίας στο Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας, έκανε τις παρατηρήσεις του σε ομιλία σε τηλεδιάσκεψη για τους επιχειρηματικούς δεσμούς Κίνας-Ιρλανδίας

Ο Heydon είπε ότι η Κίνα ήταν η 4η μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών αγροτικών τροφίμων για την Ιρλανδία το 2020 και οι ιρλανδικές εξαγωγές τροφίμων προς την Κίνα έχουν κατά μέσο όρο περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα τελευταία πέντε χρόνια.

“Η Κίνα είναι η δεύτερη πιο σημαντική εξαγωγική μας αγορά τόσο για τους τομείς των γαλακτοκομικών προϊόντων όσο και του χοιρείου κρέατος”, είπε, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη μιας διαφοροποιημένης και καθιερωμένης αγοράς για τις ιρλανδικές εξαγωγές αγροτικών τροφίμων εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο του, καθώς και για αυτόν ως υπουργός αρμόδιος για νέα ανάπτυξη αγοράς.

Είπε ότι το τμήμα του και ο ίδιος αποδίδουν μεγάλη σημασία στη διατήρηση μιας υπάρχουσας πρόσβασης στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην κινεζική αγορά.

“Πολύς χρόνος μου θα αφιερωθεί σε αυτό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα πάρουμε δεδομένη οποιαδήποτε αγορά που έχουμε, αλλά επίσης προσπαθώντας να ανοίξουμε πόρτες και νέες ευκαιρίες που υπάρχουν”, είπε.

Ο Heydon δήλωσε επίσης ότι έχει συμμετάσχει σε πολλές εμπορικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου με κινέζους εμπορικούς πελάτες σε εικονική μορφή και είναι πολύ εντυπωσιασμένος με τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους σχετικά με την ιρλανδική προσφορά τροφίμων και ποτών.

“Η ποιότητα και η ασφάλεια είναι καθοριστικής σημασίας για τους καταναλωτές στην Κίνα”, είπε. «Ως χώρα που εξάγει μεγάλο μέρος των τροφίμων που παράγουμε, γνωρίζουμε ότι η φήμη μας ως παραγωγός ενός ασφαλούς και βιώσιμου προϊόντος είναι απολύτως υψίστης σημασίας. Και οι ρυθμιστικοί μας φορείς στα συστήματα ασφάλειας των τροφίμων μας επιτρέπουν να παρέχουμε αυτές τις εγγυήσεις».

Ο Heydon ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι «η φιλοδοξία μου είναι να ενισχύσω και να αναπτύξω περαιτέρω τη θετική εμπορική σχέση (με την Κίνα) τα επόμενα χρόνια».

Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε από την AsiaMatters, μια ιρλανδική ομάδα προβληματισμού που επικεντρώνεται στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ιρλανδίας και της Ασίας. Το θέμα του συνεδρίου είναι η εταιρική σχέση της Κίνας και της Ιρλανδίας στην παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία. Δεκάδες Κινέζοι και Ιρλανδοί αξιωματούχοι, επιχειρηματικοί ηγέτες, ειδικοί και μελετητές συμμετείχαν στη διήμερη εκδήλωση που άνοιξε την Πέμπτη στο Cork, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *