Οι κυριότεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Κίνας έχουν 310 εκατ. συνδεδεμένα τηλέφωνα 5G

Μέχρι το τέλος Απριλίου 2021, ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων που ήταν συνδεδεμένα στο δίκτυο 5G στην Κίνα ήταν 310 εκατομμύρια.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών (MIIT) δήλωσε ότι το ποσοστό αντιπροσωπεύει περίπου το 19% όλων των χρηστών κινητών τηλεφώνων από τους τρεις κύριους φορείς τηλεπικοινωνιών – China Telecom, China Mobile και China Unicom.

Στην Κίνα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G στον κόσμο, έχουν αναπτυχθεί καινοτόμες εφαρμογές νέας τεχνολογίας επικοινωνιών σε αυτόν τον ακμάζον και επικερδή τομέα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν αναφερθεί περισσότερες από 9.000 νέες εφαρμογές 5G, όπως η εισαγωγή έξυπνων εργοταξίων με υψηλότερη απόδοση διαχείρισης και χαμηλότερο κίνδυνο ασφάλειας.

Το MIIT προβλέπει ότι το 5G θα αποφέρει 2,93 τρις γιουάν (περίπου 457 δις δολάρια) σε οικονομική προστιθέμενη αξία το 2025. Πέρυσι, το 5G κέρδισε 810,9 δις γιουάν μικτό κέρδος.

Το MIIT εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι αγορές κινητών τηλεφώνων 5G στην Κίνα θα αντιπροσωπεύουν το 80% όλων των αγορών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *