Ο πληθυσμός της Σαγκάης αυξάνεται κατά 8% την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 8%.

Η έβδομη απογραφή που πραγματοποιήθηκε πέρυσι έδειξε ότι το διάστημα 2010-2020 ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων της πόλης αυξήθηκε κατά πάνω από 1,85 εκατομμύρια και ξεπέρασε τα 24 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει επίσης αυξηθεί. Σήμερα, 8,42 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πτυχίο ή υψηλότερο, αύξηση άνω του 67%.

Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία, η πυκνότητα του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης μειώθηκε από 24.137 σε 23.092 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Αυτή η αλλαγή αποδίδεται σε ένα βελτιωμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών και μια πιο ισόρροπη κατανομή δημόσιων πόρων και βιομηχανίας.

Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις στον κόσμο.

Η πόλη, που ονομάζεται Παρίσι της Ανατολής, είναι ένα διάσημο σύμβολο της Κίνας και αποτελείται από 17 περιοχές: Chongming, Jiading, Baoshan, Yangpu, Pudong, Fengxian, Jinshan, Songjiang, Quingpu, Minhang, Xuhui, Changning, Huangpu, Hongkou, Putuo και Jing’an. Η Σαγκάη είναι ένα σημαντικό επικοινωνιακό, εμπορικό και οικονομικό, πολιτιστικό, ναυπηγικό, επιστημονικό και θρησκευτικό κέντρο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *