Η Sinopec συνεργάζεται με την LONGi Green Energy για λύσεις καθαρής ενέργειας

Η China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec), ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Κίνας, υπέγραψε την Τρίτη συμφωνία με την εταιρεία LONGi Green Energy Technology Co., Ltd, κινεζική εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας, με στόχο τη συνεργασία τους για την δημιουργία καθαρών ενεργειακών λύσεων.

Η συμφωνία των δύο μερών, ανταποκρινόμενη στον στόχο της ουδετερότητας του άνθρακα στη χώρα, προβλέπει ότι τα δύο μέρη θα εμβαθύνουν τη συνεργασία στους ακόλουθους τομείς, όπως κατανεμημένα φωτοβολταϊκά (PV), “PV + πράσινο υδρογόνο” και χημικά υλικά, σε μια προσπάθεια αύξησης των εφαρμογών καθαρής ενέργειας στην αγορά.

Ο Zhang Yuzhuo, πρόεδρος της Sinopec, δήλωσε ότι η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του υδρογόνου ως πηγή σημαντικής καθαρής ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε πτωτική τάση στο κόστος της παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας, γεγονός που καθιστά δυνατή την παραγωγή υδρογόνου μέσω φωτοβολταϊκών σε σχετικά χαμηλή τιμή. Ως εκ τούτου, η συνεργασία της με την LONGi θα μπορούσε να ωθήσει τα δυνατά σημεία και των δύο πλευρών και να επιδιώξει ανάπτυξη μαζί σε όλους τους κλάδους της νέας ενεργειακής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Li Zhenguo, ιδρυτή και πρόεδρο της LONGi Green Energy Technology Co., Ltd, η LONGi έχει αφιερωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη (Ε & Α) και στην τεχνολογική καινοτομία, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αναβάθμιση των προϊόντων της με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Προχωρώντας αυτή η συνεργασία, θα ενισχύσει περαιτέρω την Sinopec σε φωτοβολταϊκά και υδρογόνο για να επιτύχει ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *