Η Bosch και η Qingling Motors ανακοινώνουν την κυψέλη καυσίμου JV για την κινεζική αγορά

Η γερμανική εταιρία μηχανικής και τεχνολογίας Bosch και η εταιρεία κατασκευής εμπορικών οχημάτων premium με βάση την Chongqing, Qingling Motors, ξεκίνησαν μια κοινοπραξία (JV) που ονομάζεται Bosch Hydrogen Powertrain Systems, ανέφεραν οι δύο εταιρείες την Τετάρτη.

Η νέα εταιρεία θα αναπτύξει, θα συναρμολογήσει, και θα πουλήσει συστήματα κυψελών καυσίμου στην Κίνα, σύμφωνα με τη δήλωση. Η κυκλοφορία της αγοράς έχει προγραμματιστεί από τα τέλη του 2022 έως τις αρχές του 2023.

Τα απαιτούμενα εξαρτήματα, όπως στοίβες κυψελών καυσίμου, αεροσυμπιεστές με ηλεκτρονικά ισχύος και μονάδες ελέγχου με αισθητήρες, θα προμηθεύονται κυρίως από το εργοστάσιο της Bosch στο Wuxi στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με τη δήλωση. Το κέντρο κυψελών καυσίμου της εταιρείας στην Κίνα κατασκευάστηκε ήδη πέρυσι.

“Τώρα αυξάνουμε κυριολεκτικά την ταχύτητα στην εκβιομηχάνιση της κυψέλης καυσίμου”, σχολίασε ο Stefan Hartung, πρόεδρος των λύσεων κινητικότητας της Bosch. «Οι καινοτόμες τεχνολογίες και οι στρατηγικές συνεργασίες είναι το ιδανικό καύσιμο για την ταχεία επίτευξη του στόχου για να καταστεί η οδική κυκλοφορία όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη από το κλίμα».

Η κοινοπραξία στην Κίνα στοχεύει να «συγκεντρώσει την τεχνογνωσία της αγοράς και των δύο συνεργατών και να συμβάλει στην ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς κυψελών καυσίμου και στον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας εκεί», σημειώνει η δήλωση.

Σύμφωνα με το Roadmap 2.0 της Εξοικονόμησης Ενέργειας και της Τεχνολογίας Οχημάτων Νέας Ενέργειας που κυκλοφόρησε η China Society of Automotive Engineers (China-SAE), περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα με κινητήρα κυψελών καυσίμου θα μπορούσαν να ταξινομηθούν στην Κίνα έως το 2030.

Η Bosch και η Qingling Motors συνεργάζονται ήδη στην Κίνα στους τομείς της έγχυσης καυσίμου και της επεξεργασίας καυσαερίων εδώ και χρόνια, σημείωσαν οι εταιρείες.

“Η πρόσφατη συνεργασία δεν αποτελεί μόνο ορόσημο στην πορεία προς την εκβιομηχάνιση της κινητής κυψέλης καυσίμου, αλλά και σημαντική συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας”, δήλωσε ο Du Weidong, πρόεδρος της Qingling Motors.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *