Η Κίνα κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία των υδάτινων πόρων

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει ιστορικά επιτεύγματα στην προστασία της οικολογίας των υδάτων και του περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια, δήλωσε την Τρίτη το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

Μέσω μιας μάχης ενάντια στη ρύπανση των υδάτων από το 2018 έως το 2020, όλες οι πόλεις σε επίπεδο νομού ή πάνω από αυτό είχαν εξαλείψει το 98,2% των 2.914 “μαύρων και οσμών” υδάτινων σωμάτων σε εθνικό επίπεδο από τα τέλη του περασμένου έτους, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Zhang Bo σε συνέντυξη τύπου.

Όλα τα βιομηχανικά πάρκα σε περιοχές επαρχιακού επιπέδου ή παραπάνω διαθέτουν εγκαταστάσεις για διάθεση λυμάτων, είπε ο Zhang. Οι πόλεις είχαν διορθώσει περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις παρατυπιών σχετικά με τις πηγές πόσιμου αστικού νερού.

Κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου, ο ποταμός Yangtze, ο μακρύτερος ποταμός της Κίνας, είδε την ποιότητα του νερού του κύριου ρεύματος του με βαθμολογία II για πρώτη φορά. Ο βαθμός II είναι ο δεύτερος-υψηλότερος στο σύστημα αξιολόγησης των πέντε βαθμίδων υδάτων της χώρας.

Κοιτώντας μπροστά, ο Zhang είπε ότι το υπουργείο θα επεκτείνει τις εργασίες για τα μαύρα και δύσοσμα υδάτινα σώματα με προσαρμοσμένες λύσεις και θα ορίσει μια μαύρη λίστα για πόλεις όπου τέτοιου είδους μολυσμένο νερό επανεμφανίζεται.

Θα καταβληθούν προσπάθειες για την προστασία των πηγών νερού και την επιτάχυνση της οικολογικής αποκατάστασης στις μεγάλες λεκάνες απορροής της χώρας, πρόσθεσε ο Zhang.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *