Φεστιβάλ λουλουδιών ξεκινά στο Henan της κεντρικής Κίνας

Το φεστιβάλ για το λουλούδι παιωνία ξεκίνησε την Πέμπτη στο Luoyang, στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας, μια πόλη με ιστορία 1.500 ετών καλλιέργειας των παιωνιών.

Η 39η διοργάνωση του φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου, προσφέροντας μια οπτική γιορτή μέσα από μια ποικιλία διαδικτυακών και δια ζώσης εκδηλώσεων, σύμφωνα με το γραφείο πληροφοριών της επαρχιακής κυβέρνησης.

Πάρτι στον κήπο, παραστάσεις φαναριών, και παρελάσεις λουλουδιών θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερους από 20 κήπους με παιώνιες στην πόλη και θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως διαγωνισμοί λουλουδιών και ρεσιτάλ ποιητικής με θέμα την παιωνία.

Μια 24ωρη εκπομπή ζωντανής ροής με την κουλτούρα και καλλιέργεια του λουλουδιού παιωνία στην περιοχή Luoyang θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 11 Απριλίου, δήλωσε το γραφείο. Το φεστιβάλ έχει επιλεγεί ως παράδειγμα εθνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και έχει γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη.

Ως αυτοκρατορική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια 13 δυναστειών, ο Luoyang ισχυρίζεται ότι διαθέτει τις καλύτερες παιώνιες της χώρας. Το λουλούδι ήταν ένα από τα αγαπημένα των βασιλικών οικογενειών για το πλούσιο άνθος του, που συμβολίζει την ευημερία και τον πλούτο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *